Hlavní obsah

Nejlepší slalomář sezony Braathen je po operaci slepého střeva, MS chce stihnout

Aktualizováno

Lídr hodnocení slalomářů ve Světovém poháru Lucas Braathen se dva týdny před mistrovstvím světa podrobil akutní operaci slepého střeva. Do nemocnice v Zell am See nastoupil norský lyžař se zánětem, kvůli němuž přijde o sobotní slalom v Chamonix. Ten je posledním pohárovým závodem před šampionátem ve Francii.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Norský slalomář Lucas Braathen

Článek

Slalomáři budou o světové medaile bojovat 19. února v Courchevelu, o dva dny dříve je na programu obří slalom. "Mám za sebou pár těžkých dnů, když jsem se překvapivě dozvěděl, že mám velkou infekci slepého střeva. Operace naštěstí proběhla úspěšně," napsal dvaadvacetiletý Braathen na instagramu. Ve čtvrtek nemocnici opustil.

"Doufám v co nejrychlejší návrat," uvedl Braathen na tiskové konferenci. Kvůli zdravotním problémům přišel už o minulé mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo před dvěma lety, tehdy byl po operaci kolena. "Je stěží uvěřitelné, že mě to potkalo podruhé za sebou. Ale takový je život," dodal.

V této sezoně vyhrál Braathen slalomy ve Val d'Isere a Adelbodenu a obří slalom v Alta Badii. V sobotu v Chamonix může o červený trikot přijít. V hodnocení slalomářů má na krajana Henrika Kristoffersena náskok 41 bodů, za oběma Nory je třetí Švýcar Daniel Yule.

Reklama