Hlavní obsah

Neumannová se už těší na sever a závody

PRAHA

Ve středu poprvé se Kateřina Neumannová postavila na lyže s cílem potrénovat. "Byly to takové svižnější procházky na lyžích. Na víc jsem neměla sílu. Necítila jsem se dobře, nemoc propukla druhý den po zlaté třicítce v Pragelatu a vyvinul se z ní zánět průdušek. Teď už jsem na tom mnohem lépe, ale ještě potřebuji průdušky pročistit," říkala Kateřina Neumannová v pátek odpoledne v Paláci knih Luxor.

Článek

Tam pokřtila oficiální publikaci vydavatelství Olympia Torino 2006 (stojí 399 Kč) a podepsala desítky knih a víc než stovku fotografií.

Na celou akci měla čtvrt hodiny, ale svým fanouškům věnovala minut mnohem víc. "Zatím jsem spíš odpočívala a užívala si klidu doma na Zadově. Přiťukla jsem si s nejbližšími, chvilku poseděla s přáteli, a vychutnala si několikrát vítězný závod. Společenské akce se snažím zatím omezovat, ale třeba na trénink za mnou přišlo hodně lidí s památníčky a fotkami, sama jsem jich už podepsala veliké množství. V těch chvílích jsem si znovu uvědomila, co jsem dokázala," říkala a ruka jí kmitala po fotografiích i stránkách knih... "Zatím ruka nebolí," usmála se na sběratele autogramů.

Druhý domov v Liberci

Z Václavského náměstí pospíchala do Liberce. Večer se dívala na hokejové utkání místních Bílých tygrů s českými Budějovicemi. O přestávce byla slavnostně přivítána... "Závodím za Duklu Liberec, takže tady mám vlastně druhý sportovní domov, protože většinou se připravuji na Zadově. V hokeji fandím Slavii. V sobotu a v neděli mě čeká akce Hledáme novou Kateřinu Neumannovou, jíž jsem patronkou.

V pondělí odlétá do finského Falunu, kde už ve středu pokračuje v závodě Světového poháru. O víkendu pak bude startovat v norském Holmenkolenu. "Nesu kůži na trh. Moc jsem netrénovala, takže nejeddu s velkými ambicemi, ale lidé jistě pochopí, že vrcholem byla olympiáda, která se povedla a může dojít i k tomu, že po nemoci úspěch nezopakuji. Závodit ale budu naplno, proto tam jedu," odmítla obavy, že by byla v případě neúspěchu podrobena kritice.

Reklama