Hlavní obsah

Norské eso neudrželo na MS nervy na uzdě. Následky jsou kruté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brzké vyřazení po zpackaném čtvrtfinále sprintu na světovém šampionátu v klasickém lyžování v Planici rozzuřilo Haavarda Solaase Taugböla doběla. Na trati upadl po souboji se Švédem Marcusem Gratem, jenž k překvapení mnohých nebyl za své počínání diskvalifikován, po příchodu do útrob stadionu se pak zklamaný člen elitního norského reprezentačního výběru neovládl a pěstí udeřil do dveřní zárubně. Výsledek? Zlomený prst a předčasný konec sezony, informují severská média.

Foto: Profimedia.cz

Norský běžec na lyžích Haavard Solaas Taugböl na trati.

Článek

„Byl jsem strašně rozčílený a nechal jsem se unést vztekem. Mrzí mě to," přiznal později 29letý Taugböl v interview pro list GD. „Teď mám prst na týden v sádře, pak mi lékaři doporučili ruku dalších tři až pět týdnů nezatěžovat. No co, zbývající závody letošního Světového poháru už uvidím jen v televizi," povzdechl si.

Po MS v Planici pokračuje SP v Oslu (11. a 12. března), následují sprinty v Drammenu (14. března) a další závody čekají elitní běžce na lyžích ve Falunu (17. – 19. 3) a Tallinnu (21. 3.). Finále SP je na programu od 24. do 26. března v Lahti. Nešťastníka Taugböla tak čeká v průběžné klasifikaci soutěže velký propad.

Norové nakonec i přes Taugbölův výpadek závod ve sprintu v Planici ovládli. Zlato získal suverén Johannes Hösflot Klaebo, druhý doběhl jeho krajan Paal Golberg a na stupně vítězů oba Seveřany doprovodil Francouz Jules Chappaz. Nejlepšího českého výsledku v historii v této disciplíně na MS dosáhl čtvrtým místem Michal Novák.

Reklama

Související témata: