Hlavní obsah

Odermatt vyhrál super-G v Bormiu téměř o sekundu, druhý byl Haaser

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Švýcarský lyžař Marco Odermatt vyhrál téměř o sekundu superobří slalom v Bormiu a upevnil si vedení v průběžném pořadí Světového poháru, kam ho vynesla druhá příčka ze čtvrtečního sjezdu. Český reprezentant Jan Zabystřan obsadil s čtyřvteřinovým odstupem 39. místo, na bodovanou třicítku ztratil 85 setin.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Marco Odermatt se raduje z vítězství

Článek

Druhý skončil Rakušan Raphael Haaser, který dosud jediné umístění na stupních vítězů v SP vybojoval v téže disciplíně na den přesně před dvěma lety rovněž v Bormiu. I předloni dojel v tomto italském středisku druhý.

Třetí pozici obsadil Nor Aleksander Aamodt Kilde, vítěz předchozího super-G ve Val Gardeně Vincent Kriechmayr z Rakouska na něj ztratil 14 setin sekundy a byl čtvrtý. Nečekaný vítěz čtvrtečního sjezdu Francouz Cyprien Sarrazin jízdu nedokončil.

Odermatt si připsal 28. prvenství v SP a čtvrté v sezoně po třech vyhraných obřích slalomech. V super-G se dostal na pódium pojedenácté za sebou. V čele SP má náskok 172 bodů před Rakušanem Marcem Schwarzem, který po pádu ve čtvrtečním sjezdu musel na operaci kolena a sezona pro něj skončila.

„Bylo to další perfektní super-G, vyšlo mi od začátku až do konce. Pohlídal jsem si to na důležitých místech a dařilo se mi plynule navazovat oblouky,“ řekl Odermatt v televizním rozhovoru.

Pro Itala Christofa Innerhofera musel po pádu přiletět na sjezdovku Stelvio vrtulník. Devětatřicetiletý lyžař měl krev v obličeji, podle agentury DPA si pravděpodobně poranil i koleno.

SP ve sjezdovém lyžování v Bormiu (Itálie):
Muži - superobří slalom:
1. Odermatt (Švýc.) 1:27,72
2. Haaser (Rak.) -0,98
3. Kilde (Nor.) -1,31
4. Kriechmayr (Rak.) -1,45
5. Murisier (Švýc.) -1,76
6. Allègre (Fr.) a Babinsky (Rak.) oba -1,81
...39. Zabystřan (ČR) -4,02.
Průběžné pořadí superobřího slalomu (po 2 ze 7 závodů):
1. Odermatt 160
2. Kriechmayr 150
3. Haaser 94
4. Hemetsberger (Rak.) 87
5. Kilde 60
6. Crawford (Kan.) 55
Průběžné pořadí SP (po 10 z 41 závodů):
1. Odermatt 636
2. Schwarz (Rak.) 464
3. Kilde 240
4. Kriechmayr 227
5. Sarrazin (Fr.) 200
6. Zubčič (Chorv.) 19
...94. Zabystřan 11

Reklama

Související témata: