Hlavní obsah

Odloženo o týden! Ledecká musí měnit plány

Cortina d´Ampezzo

Nejde to, závod se odkládá. Takovou zprávu vyslala v pondělí před půl osmou ráno Mezinárodní lyžařská federace po inspekci trati pro kombinaci. Noční déšť se sněhem udělaly na sjezdovce pro mistrovství světa více škody, než organizátoři doufali, závod se pojede o týden později. Nový čas má i úterní super-G, pojede se od 13.00.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Ester Ledecká si na svůj start na MS počká.

Článek

Hned jak se Ester Ledecká probudila, tušila, že si na start světového šampionátu v Cortině d´Ampezzo ještě počká. „Už v půl sedmé jsme dostali informaci, že je rozhodnutí posunuté o hodinu, ale bylo mi jasné, že se tam chce jet šéf FIS jen podívat, než to zruší úplně,“ vyprávěl na hotelu českého týmu trenér Tomáš Bank.

„Moc jsem toho nenaspal a ve tři v noci bylo vzhledem k tomu, že padal těžký sníh, skoro jasné, že bude velmi těžké sjezdovky připravit,“ přiznal ředitel závodu Peter Gerdol.

Pořadatelé bez šance

Už v neděli v předtuše silných nočních srážek organizátoři prohodili pořadí slalomu a super-G, ale ani to nestačilo. I když se přes den vyjasnilo, Bank nepochyboval, že rozhodnutí jury bylo správné. „Kdyby napadl prašan, dá se s tím něco dělat, ale s těžkým sněhem a deštěm to bylo bez šance,“ viděl.

S Ledeckou tak vyrazil na tréninkový svah, kde absolvovali dvě jízdy ve slalomové trati, jednu v obřákové a poslední ve stylu super-G. „Kopec nevypadal špatně, byl urolbovaný, sice měkký, ale šlo to, tak tam jsme trénovali,“ líčil kouč.

Po dlouhých debatách organizátoři závod přesunuli na příští pondělí, kdy měl být volný den. Start úterního super-G žen byl posunut na 13.00 místo mužského závodu, ten se nově pojede ve čtvrtek.

Ledecká tak bude muset upravit své plány, původně chtěla zakončit své působení na šampionátu sobotním sjezdem a pak se chystat na snowboardu, kde by ji mistrovství světa ve slovinské Rogle mělo teprve čekat. „Takhle jí to ubere jeden den tréninku,“ říkal Bank.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články