Hlavní obsah

Zděšení na svahu. Olympijská šampionka měla v rychlosti 105 km/h hororový pád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrozivým pádem skončil závod žen lyžařského Světového pohru ve sjezdu v italské Cortině d'Ampezzo pro olympijskou šampionku a mistryni světa Corinne Suterovou, která nezvládla skok v závěrečné fázi tratě.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Švýcarská lyžařka Corinne Suterová po pádu v Cortině d'Ampezzo.

Článek

Švýcarka přitom právě na této trati loni vybojovala na MS zlato. Na páteční závod však nebude 28letá závodnice vzpomínat v dobrém. V rychlosti téměř 105 km/h se řítila do skoku v dolní části trati, ve vzduchu ale ztratila rovnováhu, přetočila se na bok a tvrdě dopadla na zem. Následně se sesunula do ochranné sítě.

I soupeřky v cíli vyděšeně sledovaly, co se její kolegyni stalo. Suterová sice byla viditelně otřesená a ve tváři měla pohmožděniny, nicméně naštěstí se dokázala postavit a sjet do cíle.

„Nakonec pro ni štěstí v neštěstí. Suterová byla schopna opustit cílový prostor po vlastních nohou, i když byla viditelně pomlácená. Z jejího obličeje se dala vyčíst bolest a na levé tváři měla odřeniny. Nastoupila do auta a pod dozorem švýcarského lékařského týmu odjela na další vyšetření," píše o pádu švýcarský list Blick.

Závod vyhrála domácí favoritka Sofia Goggiaová.

Reklama

Související témata: