Hlavní obsah

Originální sbohem! Českou sjezdařku po jízdě v minišatech přemohlo dojetí

V ruce sklenička sektu, na sobě krátké šaty. Kateřina Pauláthová se ale neslunila nikde u vody, takto originálně pojala svoji rozlučku s kariérou ve sjezdovém lyžování. Účastnice dvou olympiád absolvovala poslední závodní jízdu o víkendu ve Špindlerově Mlýně.

Foto: Fotobanka ČTK/Pavel Lebeda, ČTK

Kateřina Pauláthová ukončila na MČR v obřím slalomu ve Špindlerově Mlýně kariéru.

Článek

Jak emotivní loučení při domácím šampionátu bylo?

Hrozně. Nejsem žádná cíťa, nebo aspoň tak nepůsobím, ale byla jsem dojatá tolik, že jsem to nečekala. Měla jsem tam celou rodinu, za cílem byla spousta lidí. Já chtěla vyhrát první kolo, tak jsem měla nervy, abych nevypadla, a ve druhém už to byly jen emoce a prosecco. (úsměv)

Nakolik byla podoba loučení plánovaná?

Lidi se mě různě ptali, jak to mám vymyšlené, tak jsem říkala, ať se nechají překvapit. Nejbližší o šatičkách věděli, ale že mě dole pokropí a naházejí konfety, jsem nečekala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Katerina Paulathova (@kacipaulathova)

Jak se jezdí po sjezdovce v letních šatech?

Byla to docela sranda. Myslela jsem, že mi bude zima, ale ty emoce a endorfiny to přebily.

Jak se ohlížíte za kariérou? Zažila jste hodně radosti, byla pátá i sedmá na juniorském mistrovství světa, bodovala ve Světovém poháru. Ale také trpěla při zraněních…

Dala mi moc zkušeností, procestovala jsem svět, potkala skvělé lidí. I nějaké výsledky byly, i když nebýt zranění, mohlo jich být víc. Obří slalom je těžká disciplína na prosazení se, zvolila jsem si asi nejhorší cestu, ale nelituju. Poslední dva roky už jsem měla nastavené, že lyžování není celý můj život, což se projevilo i na výkonech, ale zase jsem předávala zkušenosti.

Na co jste ze své kariéry nejvíc pyšná?

Na to, že jsem se po první operaci dostala na olympiádu do Pchjongčchangu. Bylo to osm měsíců pekla a dřiny, ale chtěla jsem se tam probojovat.¨

Není 28 let ještě brzy na konec kariéry?

Před dvěma lety po druhé operaci mi bylo řečeno, že už to možná na závodění nebude. Já se k lyžování vrátila, zase mě bavilo, vloni se mi ještě nějaký závod povedl, ale teď už další motivace nebyla…

Pro civilní život vás operované koleno nebude omezovat?

Vůbec. Začala jsem chodit na kurzy zdravého pohybu, tělo už nešlo tolik do extrému, víc jsem ho poslouchala a bylo to znát. Začala jsem i studovat obor kondiční sportovní trenér.

Takže spíše, než lyžařská trenérka z vás bude kondiční koučka?

Nikdy jsem si nedokázala představit, že bych byla trenérka. Spíš se věnuju té kondiční přípravě s mladými, ale uvidíme, kam mě vítr zavane.

Reklama

Související témata: