Hlavní obsah

Pančochová se rozehřála v U-rampě. Jsem živá, zdravá a těším se na slopestyle, hlásila

Kreischberg

„Dobrý, jsi třináctá,“ vysekl trenér Martin Černík pochvalu Šárce Pančochové po jejím vystoupení v kvalifikaci U-rampy, byť na postup do finálové šestky její kvalifikační jízdy nestačily. Čtyřiadvacetiletá freestyle snowboardistka závodila po desetiměsíční pauze a operaci kolena, její hlavní disciplínou by na mistrovství světa v rakouském Kreischbergu měl být slopestyle v pondělí a ve středu.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Česká snowboardistka Šárka Pančochová při kvalifikaci závodu v U-rampě na MS v Kreischbergu.

Článek

Je pro vás hlavním pozitivem, že jste po dlouhé pauze opět závodila?

Jsem živá a zdravá, tak je to dobrý. (směje se) Určitě je dobrý si to zkusit, závodění je hodně o psychice, zvlášť v našem sportu.

Předvedla jste v kvalifikačních jízdách to, co jste si předsevzala?

Já to brala jako trošku rozehřátí na další disciplíny, protože už jsem dlouho nezávodila. Aspoň jsem si to zase trochu oživila, je dobrý, když si to párkrát zkusím před závodem, ve kterém jsem dobrá. Aspoň to mám trochu po dlouhý době natrénovaný.

Trenér Černík plánoval, že první jízda bude spíše základní a ve druhé přidáte i náročnější triky.

Já to dala fakt nějak lehce, najezdila jsem předtím v rampě asi pět dnů i s tréninkem tady, což není moc. Ale dobrý, jsem ráda, že jsem předvedla nějaký triky, trochu se do toho dostala a rozjezdila si nohy po letu z Ameriky. Připravím se na slopestyle, už se docela těším.

Pauza od posledního závodu byla dost dlouhá. Cítila jste větší nervozitu?

Ani jsem nebyla nervózní. Myslela jsem, že budu, ale nebylo to tak hrozný. Po dlouhé době jsem si pustila hudbu při závodění a docela mi to pomohlo.

Co vám hrálo do uší?

Už ani nevím. Nějaký techno? Ne, nevím, nějaká dobrá hudba.

Ještě po posledním tréninku jste zvažovala, jestli v U-rampě startovat. Při krásném počasí v Kreischbergu by asi byla škoda závod vynechat.

Rampa je tu fakt suprová, baví mě v ní jezdit. Málokdy si zajezdíte v tak dobrý rampě. Dala jsem nějakou jízdu, nebyl to žádnej zázrak, jezdím líp, když se trochu rozjezdím.

Už jste studovala, jak bude vypadat trať pro slopestyle?

Místo těch můstků na akrobatické skoky udělají poslední skok, budou tam celkem tři a tři raily, je tam wallride. Bude to dobrý, náročný. Teď ten skok vypadá, že má asi 30 metrů, ale když jsem se ptala, říkali, že to zmenší, tak jsem si oddechla, že nemusím skákat třicetimetrový kicker. (úsměv)

V plánu máte i závod v Big Airu?

Zatím jo. Myslím, že bude na posledním skoku. Stejně ho pojedu v tom slopestylu, tak to můžu dát i samotný.

Kreischberg je poměrně blízko Česku, přijeli se na vás podívat známí nebo rodina?

Zatím ne. Brácha se rozhoduje, možná přijede, ale není to jistý.

Nad rampou stáli i čeští fanoušci s vlajkou, všimla jste si jich?

Jo, viděla jsem je, když jsem se tam nahoře rozjížděla.

Reklama