Hlavní obsah

Příšerný smrad, pak vztek. Na tebe čeká místo v pekle, rozčílil se olympijský šampion

Po mistrovství světa v Planici se vrátil domů do Norska, kde se připravuje na závody Světového poháru v Drammenu a Oslu. A ani na domácí půdě elitního lyžaře Erika Valnese úplně neopustila smůla a vztek, jaký si prožil na nedávném šampionátu ve Slovinsku.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Naštvaný Nor Erik Valnes.

Článek

Valensovy vysoké ambice ve sprintu zhasly na MS navzdory nejrychlejšímu času v kvalifikaci už v semifinále, v němž nešťastně zlomil lyži. Tu pak nakvašeně mrštil do sněhu.

Rozčarování ale zažil i nyní ve své rodné zemi. Olympijský vítěz a mistr světa vyrazil na trénink daleko za polárním kruhem v Tromsö ve večerních hodinách za umělého osvětlení. A ze stopy si přivezl poměrně nepříjemné překvapení.

Najel na psí lejno, které se mu nekompromisně zažralo do mázy na lyži. „Z toho smradu bylo poměrně jasné, o co jde," stěžoval si listu Verdens Gang, že puch psího exkrementu rychle identifikoval.

„Snažil jsem se to z lyže něčím seškrabat, to šlo ale hodně těžko. Bylo deset pod nulou. Takže jsem si to přivezl až domů, lyže jsem musel nechat venku a najít způsob, jak se toho zbavit," pokračoval.

Ale i s pomocí přípravku na čištění lyží v servisní buňce to byla pořádná řehole. „Bylo to jako byste měli rozmazané psí lejno v rukou a čichali to po dobu 15 minut. Smrdí to příšerně. Je strašně nechutné v tom být," rozčiloval se.

Frustraci pak vypustil na fitness aplikaci Strava, kde napsal: „Hej, ty, pejskaři, který si nechal vykálet svého psa doprostřed lyžařské stopy kolem 18:40 h. V pekle na tebe čeká speciální místo."

Reklama

Související témata: