Hlavní obsah

Provokace? Ruský medailista z olympiády sdílel fotku s Putinem a vyzývá k míru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý ruský lyžař a bronzový medailista ze zimních olympijských her ze Soči 2014 Ilja Černousov na sociálních sítích sdílel svou vysmátou fotografii s ruským prezidentem Vladimirem Putinem s popiskem „Za sport. Za mír. “ odkazující na ruskou invazi na Ukrajinu. Černousov svůj příspěvek později smazal.

Foto: Klimentyev Mikhail/TASS

Vladimir Putin a Ilja Černousov na setkání po olympiádě v Soči v roce 2014.

Článek

Bronzový medailista ze závodu s hromadným startem na 50 km z olympijských her v Soči 2014 Ilja Černousov podle Mezinárodní lyžařské federace FIS změnil před dvěma lety své sportovní občanství a měl reprezentovat Švýcarsko, ze kterého pochází jeho žena, biatlonistka Selina Gasparinová. Švýcarská federace zároveň uvedla, že mu nebude dovoleno startovat, dokud nebude mít švýcarské občanství.

Běžec na lyžích sdílel na svém Instagramu fotografii s ruským prezidentem Putinem s popiskem „Za sport. Za mír." Není jasné, kdy byl snímek pořízen. Většina komentářů pod příspěvkem vyjadřovala znechucení a nesouhlas, našlo se však i pár lidí, kteří fotografii obhajovali. Černousov si pak nejspíš vše rozmyslel a příspěvěk ze sítě stáhl.

"100% muž," napsal bývalý ruský reprezentant v běhu na lyžích Alexandr Legkov, ještě když byl příspěvek dostupný. Většina nechápe, co měla tato fotografie znamenat. „Zbláznil ses? Pózuješ vedle Hitlera!" opřel se do Černousova jeden z komentujících. Další vyjadřovali nesouhlas například jen v podobě emotikonů.

Reklama

Související témata: