Hlavní obsah

Rakouská lyžařka Ortliebová se před super-G ve Svatém Mořici vážně zranila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicemistryně světa ve sjezdu Nina Ortliebová utrpěla krátce před startem dnešního superobřího slalomu Světového poháru ve Svatém Mořici vážné zranění a hrozí jí dlouhá pauza. Podle agentury APA si rakouská lyžařka zlomila holenní a lýtkovou kost na pravé noze a ještě dnes se po převozu vrtulníkem do vlasti podrobila operaci, už dvacáté v kariéře.

Foto: Giovanni Pizzato, ČTK/AP

Rakušanka Nina Ortliebová na trati ve Svatém Mořici.

Článek

Sedmadvacetiletá Ortliebová se zranila ráno při rozjíždění před úvodním rychlostním závodem sezony. „O tom, jaká je tady špatná viditelnost, svědčí i to, že si Nina při jednoduchém warm upu zlomila nohu a odvezli ji vrtulníkem,“ uvedla v nahrávce pro média Ester Ledecká, jež se 23. místem v super-G vrátila po roce a tři čtvrtě do Světového poháru.

Ortliebové se přitom v minulých dnech ve Svatém Mořici dařilo, ve dvou trénincích na sobotní sjezd zajela nejrychlejší a třetí čas.

Zranění pronásledují dceru olympijského vítěze a mistra světa ve sjezdu Patricka Ortlieba celou kariéru. Po svém životním úspěchu, zisku stříbrné medaile na letošním MS v Méribelu, napočítala 19 operací. „Je to odškodnění, odměna a potvrzení tvrdé práce na návratu,“ uvedla tehdy.

Reklama

Související témata: