Hlavní obsah

Rána pro Norsko. Kompletní reprezentační tým je pozitivní na koronavirus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závody Světového poháru v běžeckém lyžování na norské půdě ještě nezačaly a už není nouze o dramatické dění. Norský svaz se nejprve v důsledku událostí na Ukrajině rozhodl zakázat ruským a běloruským reprezentantům start na závodech v Drammenu a Holmenkollenu. Prakticky současně s tím zveřejnil informaci, že kompletní norský tým pro sprinty má koronavirus.

Foto: Lindsey Wasson, Reuters

Johannes Hoesflot Klaebo (vlevo) z Norska a Joni Mäki z Finska během sprintu dvojic na olympijských hrách.

Článek

„Všichni v týmu měli pozitivní test. Havard Solas Taugbö včera jako první. Pak následovali Erik Valnes, Pal Golberg, Sindre Björnestad Skar a Johannes Hösflot Klaebo dnes," potvrdil reprezentační kouč Arild Monsen pro televizi NRK.

Norský svaz ve svém prohlášení uvedl, že situaci mapuje a zjišťuje, zda se nákaza netýká i dalších reprezentantů, kteří se o víkendu účastnili závodů ve finském Lahti.

Největší norská lyžařská hvězda Klaebo připustil, že pro něj nejspíš sezona skončila.

„V mém malém soukromém světě je to velká nepříjemnost. Ale v širším kontextu toho, co se ve světě děje, je to bezvýznamná věc. Teď všechno nasvědčuje tomu, že pro mě sezona skončila. Soustředím se hlavně na to, abych se uzdravil a co nejdříve se vrátil do tréninku," přiznal pro NRK pětinásobný olympijský vítěz Klaebo.

Reklama

Související témata: