Hlavní obsah

Gutová-Behramiová ovládla obří slalom SP i v Killingtonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obří slalom Světového poháru v Killingtonu ovládla švýcarská lyžařka Lara Gutová-Behramiová, jež zvítězila o 62 setin sekundy před Novozélanďankou Alice Robinsonovou a zopakovala triumf z úvodu sezony v Söldenu. Třetí dojela vedoucí žena seriálu Američanka Mikaela Shiffrinová. Jediná česká reprezentantka na startu Adriana Jelínková v americkém středisku nepostoupila do druhého kola.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Lara Gutová-Behramiová po své vítězné jízdě ve 2. kole obřího slalomu Světového poháru v killingtonu.

Článek

Dvaatřicetiletá Gutová-Behramiová byla po prvním kole třetí za Robinsonovou a Švédkou Sarou Hectorovou, ale druhá jízda se jí povedla lépe než oběma soupeřkám. Olympijská vítězka z Pekingu si připsala 39. vítězství v seriálu v kariéře.

Jelínková se stejně jako v říjnu na rakouském ledovci mezi nejlepší třicítku nevešla. Osmadvacetiletá lyžařka, která do předminulé sezony závodila za Nizozemsko, za vítězkou prvního kola Robinsonovou zaostala o 3,45 sekundy. Postup jí unikl téměř o sekundu.

Reklama

Související témata:
Alice Robinson
Lara Gut-Behrami