Hlavní obsah

Samková si oddechla. Operace ji mine

Praha

V rukách berle, na kotníku ortéza. Snowboardkrosařka Eva Samková i tak uplynulém měsíci v Alpách lezla po skalách, sjížděla ledovce, podstoupila tandemový seskok, jezdila na kole střihla si několik túr. Téměř vše v rámci natáčení cestopisného dokumentu pro Českou televizi s bývalým skikrosařem Tomášem Krausem.

Foto: Sport.cz

Eva Samková po tiskové konferenci v Praze se svým psem.

Článek

„Největší adrenalin jsem zažila na ferratě v rakouském Söldenu. Měla jsem pocit, že bojuju o život. Stěna byla fakt strmá," svěřila se olympijská vítězka ze Soči a bronzová medailistka z Pchjongčchangu na úterním setkání s médii. Překonávala sama sebe i kvůli zraněnému kotníku, který si pochroumala na trampolíně. „Zbytečně jsem divočila, moje hloupost. Ale kotník jsem vždycky nějak rozchodila," podotkla Samková.

Bolesti se umí postavit, i v minulé sezóně ji provázely problémy s rameny. Po úterní večerní schůzce s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem a ortopedem Robertem Freiem si mohla oddechnout. Operace není nutná.

„K zákroku teď nedojde, pokusíme se ramena posílit a naučit Evku ohybům a reflexům, aby při pádech nehrozilo poškození. Co se kotníku týče, má lehce poškozený zevní vaz. Podle lékařů příprava není ohrožena," řekl trenér Marek Jelínek. „Mám klouby prostě volšový," smála se Samková.

V nadcházejících měsících plánuje dvoutýdenní dovolenou ve Spojených státech, poté zahájí letní přípravu. Během ní chce vyrazit za sněhem na Nový Zéland. Vrcholem příští sezóny bude mistrovství světa v americkém Solitude. „Bylo by fajn ho konečně vyhrát," zasnila se Samková.

Reklama

Související témata: