Hlavní obsah

Šampionka Adamczyková byla druhá v kvalifikaci snowboardcrossařek ve Veysonnaz

Aktualizováno

istryně světa Eva Adamczyková skončila těsně druhá v kvalifikaci snowboardcrossového Světového poháru ve Veysonnaz. Ve švýcarském středisku se na rozdíl od předchozího závodu konaly klasické kvalifikační jízdy a česká hvězda nestačila jen na Britku Charlotte Bankesovou, která byla rychlejší o setinu sekundy. Z českých reprezentantů postoupil do čtvrtečního závodu ještě Radek Houser.

Foto: Bóša/Svaz lyžařů ČR

Snowboardkrosařka Eva Adamczyková na archivním snímku

Článek

S posledními dvěma světovými šampionkami Bankesovou a Adamczykovou dokázala v kvalifikaci držet krok jen Kanaďanka Audrey McManimanová, jež na Bankesovou ztratila šestnáct setin. Americká hvězda Lindsey Jacobellisová už byla o více než osm desetin pomalejší. Druhá Češka Vendula Hopjáková obsadila v kvalifikaci 22. místo a do čtvrtfinálové šestnáctky nepostoupila.

Kvůli příliš velkému množství čerstvého sněhu byly ve Veysonnaz zrušeny úterní tréninky, takže dnes závodníci absolvovali dvě tréninkové jízdy a kvalifikaci. "Bylo krásné počasí, příjemné sluníčko, sníh je docela pomalý, ale je super. Obě dvě tréninkové jízdy vyšly v pohodě, byly v nich jen drobné chybky," uvedla v nahrávce pro média Adamczyková.

Na postup jí stačila jedna kvalifikační jízda. "Měla jsem docela velkou chybu na pidi skoku uprostřed trati, což mě trochu zbrzdilo. Jinak vše vyšlo pěkně, jsem spokojená, je to nejlepší kvalifikace v této sezoně," zhodnotila svůj výkon olympijská vítězka ze Soči 2014, která se v tomto ročníku SP vrací po zlomeninách obou nohou z prosince 2021.

Houser se dostal do osmifinále

Z trojice českých mužů se prosadil jen Houser. V prvním kole sice ještě neuspěl, ale ve druhém zrychlil a z 29. příčky pronikl do osmifinále.

"Trať je super, je docela jednoduchá, takže rozdíly nejsou velké. Doufám, že jsem si vybral pády ve finálových jízdách, zítra nastoupím jistěji a podaří se mi zopakovat výsledek z loňské sezony, kdy jsem tady skončil devátý," řekl Houser, jenž minulý týden spadl v osmifinále při obou závodech SP v Sierra Nevadě. Jan Kubičík i Kryštof Choura měli k postupu daleko, obsadili 45. a 50. místo.

Čtvrteční závod, který je předposlední v tomto ročníku Světového poháru, začne ve 12:30.

Reklama

Související témata: