Hlavní obsah

Šampionka Adamczyková zvládla kvalifikaci snowboardcrossového SP v Sierra Nevadě

Eva Adamczyková v prvním závodě po triumfu na mistrovství světa zvládla kvalifikaci. Při Světovém poháru ve španělském středisku Sierra Nevada se kvalifikační kolo konalo podobně jako na MS v kontaktních rozjížďkách a favorizovaná šampionka z Bakuriani tu svou vyhrála. Z jejích kolegů z české reprezentace postoupil ještě Radek Houser, další tři byli vyřazeni.

Foto: Bóša/Svaz lyžařů ČR

Eva Adamczyková na nedávném MS v Bakuriani.

Článek

Adamczyková měla druhý čas ve čtvrtečním tréninku, ale v kvalifikaci nemohla ukázat své dovednosti ve volné trati. Začátek kvalifikace se posouval a ženy byly rozděleny do osmi rozjížděk po třech závodnicích, z nichž dvě postoupily do čtvrtfinále. Adamczyková porazila Francouzku Alexii Queyrelovou a Japonku Runu Suzukiovou.

"Ráno to bylo šíleně zmrzlé, odložení přišlo vhod. Klopky mi včera nešly, dnes už to bylo lepší. Ale jelo se mi dobře. Je tady velké vedro, bude ještě větší. Důležité bylo postoupit, těším se zítra na závod," uvedla Adamczyková na facebooku.

Naopak druhá česká snowboardcrossařka Vendula Hopjáková nestačila na Američanku Lindsey Jacobellisovou a Italku Sofii Belingheriovou a do závodu nepostoupila.

V mužské kvalifikaci se bojovalo o postup do osmifinále, tedy mezi 32 nejlepších. Houser se do sobotního závodu dostal ze druhého místa. "Povedlo se mi postoupit, počasí nám přálo, trať byla super. Jsem rád, že se dostávám znovu do závodního módu po zranění," pochvaloval si jezdec, který jen těsně nestačil na Němce Martina Nörla. Jan Kubičík a Kryštof Choura vypadli, ve svých rozjížďkách skončili čtvrtí.

V sobotu se bude závodit od 11:00. Adamczyková bude útočit na první medaili v tomto ročníku Světového poháru, v němž se vrací po vážném úrazu obou nohou v prosinci 2021. V neděli je ve španělském středisku na programu druhý závod jednotlivců.

Reklama