Hlavní obsah

Slzy, ponížení. Skoro nahé lyžařky byly podrobeny nepříjemné proceduře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemnost. Došlo až na slzy. Tohle norské lyžařky vydýchávaly jen těžko, cítily se podvedené. Před startem sezony v severské kombinaci je potkal incident, které je dokonale rozhodil. Jen v kalhotkách a podprsence se musely podrobit nezbytnému měření pro lyžařskou federaci FIS s kontroverzním průběhem. S odstupem o incidentu referovala norská televize.

Foto: Profimedia.cz

Gyda Westvoldová Hansenová z Norska na archivním snímku ze stupňů při letošním MS ve Slovinsku.

Článek

Měřením za pomoci 3D skeneru jsou zajištěny informace, které jsou pak kontrolory použity pro určení případných diskvalifikací během závodů za kombinézy s nepovolenými rozměry.

Lyžařky během měřící procedury stojí na speciální platformě s minimem oblečení na sobě. Muži jsou na tom ovšem podle některých webů ještě hůře, při této příležitosti jsou úplně nazí.

Lyžařky ovšem zaskočilo hlavně to, že proceduru měření skenerem prováděl muž. „Smutné. Pro mě jako manažera je to těžká situace, lyžařky se z měření vracely s pláčem,“ poznamenal šéf norského týmu Iver Stuan.

Před akcí byl prý ubezpečován, že měření budou u jeho svěřenkyň provádět výhradně ženy.

„No prostě nás obelhali. Bylo to velmi nepříjemné,“ poznamenala mistryně světa Gyda Westvold Hansenová. „Zasáhlo nás to,“ postěžovala si i její týmová kolegyně Marie Hagenová.

Reklama