Hlavní obsah

Snowjam vyhrál poprvé v historii český jezdec

ŠPINDLERŮV MLÝN

Quiksilver Snowjam 2011 vyhrál poprvé za celou historii český jezdec, devatenáctiletý rodák z Kladna Petr Horák. Nejvíce bodů ze všech finalistů získal za svou první bezchybnou jízdu v rampě a na railu, zakončenou naprosto čistým trikem Backside doublecork 1080 na big airu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Horák při exhibici Quiksilver Snowjam 2011 ve Špindlerově Mlýně.

Článek
Fotogalerie

Horák je novou posilou reprezentace České republiky a svým vítězstvím na Snowjamu jen dokázal svou vzrůstající formu. Tento úspěch jasně potvrdil jeho reálnou šanci k přímému postupu na mistrovství světa v Oslu v roce 2012.

„Světový šampionát je vůbec nejvíc, proto teď tak dřu. Výhra na Quiksilver Snowjamu ukázala, že i v mezinárodní konkurenci mohu vyhrát, což jsem vůbec nečekal. Atmosféra po celý den byla skvělá, publikum fandilo, prostě bomba,“ komentoval svůj úspěch Horák.

Stříbro si ze Špindlerova Mlýna odnáší další Čech Tomáš Tuzar, který zůstal o pouhých šest desetin bodu za vítězem. Třetí místo vybojoval Fin Nuutti Niemela, nejúspěšnější rider z početného skandinávského týmu, který na Snowjam letos dorazil.

Pořadatelům po celé dva dny přálo slunné počasí, které na finále přilákalo přes 3000 diváků. „Závod dopadl fantasticky, jsem rád, že se prosadila mladá generace našich jezdců. Večerní show Nutcase best trick, přilákala největší počet diváků v historii,“ pochvaloval si jezdec a organizátor Martin Černík.

Reklama