Hlavní obsah

Strachová je po zranění připravena na start v Jasné

Jasná

Lyžařka Šárka Strachová se po pádu v tréninku, při kterém si pohmoždila holeň a natrhla lýtko, vrací do Světového poháru. Bývalá mistryně světa se v pátek rozhodla, že pojede nedělní slalom ve slovenském středisku Jasná.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Šárka Strachová během slalomu ve švýcarském středisku Crans Montana.

Článek

"Naštěstí se mě nedělní slalom týká," uvedla Strachová po dnešním prvním tréninku na lyžích po čtrnáctidenní pauze. "Noha vypadá docela dobře. Lyžovala jsem bez bolesti a doufám, že se to ještě doladí a v neděli to bude úplně dobrý," řekla.

Třetí žena pořadí slalomu Světového poháru se zranila 19. února při pádu v tréninku v Jasné poté, co zachytila lyží o tyč. Kvůli bolavé noze nemohla nazout a zapnout lyžařskou botu a vynechala minulé úterý paralelní slalom ve Stockholmu.

Při normální chůzi zranění Strachovou nelimitovalo a hlídala se, aby nohu nezatěžovala. "Musela jsem jí dát klid a čas na zregenerování," řekla. Chodila na různé terapie a na noc měla i zábaly. "Aby se hojení co nejvíc urychlilo. Poslední čtyři dny už jsem trošku trénovala, aby se tělo dostalo do rytmu a bylo fit."

Jak si povede po zranění?

Před slalomem v Jasné absolvuje jen pár jízd. "Budou o zvykání a o tom dostat se do tempa. Teď už není co natrénovat. Za dva týdny jsem lyžovat nezapomněla. Je to oťukání si sněhu a že se můžu na nohu spolehnout," řekla Strachová.

Bronzová olympijská medailistka z Vancouveru nedokázala odhadnout, co od sebe může čekat. "Závod to bude netypický, protože jsem se nemohla připravit, jak bych chtěla. Zkusím odvést dobrou jízdu a pokud mi to noha dovolí, tak útočit na příčky nejvyšší," řekla svěřenkyně rakouského kouče Klause Mayrhofera, která v této zimě dojela v osmi slalomech nejhůře sedmá a třikrát vystoupila na stupně vítězů.

V Jasné se pojede předposlední slalom sezony. Po něm už závodnice čeká jen finále 19. března ve Svatém Mořici. "Doufám, že už noha bude úplně v pořádku, dobře zatrénuju a na Mořic se připravím podle svých představ," řekla Strachová. V hodnocení slalomu ztrácí na vedoucí Švédku Fridu Hansdotterovou 193 bodů.

Reklama

Související témata: