Hlavní obsah

Super-G v Kvitfjellu vyhrála Hütterová, Shiffrinová na rekordní výhru stále čeká

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová byla čtvrtá v superobřím slalomu v Kvitfjellu a stále čeká na vyrovnání rekordu Ingemara Stenmarka v počtu výher ve Světovém poháru. Zvítězila Rakušanka Cornelia Hütterová.

Foto: Ntb, Reuters

Cornelia Hütterová při super-G v Kvitfjellu.

Článek

Obhájkyně celkového prvenství Shiffrinová si na konci ledna ve Špindlerově Mlýně připsala 85. triumf, od té doby na vítězství a vyrovnání rekordu švédské legendy čeká. Dnes na čtvrté příčce za vítězkou zaostala o 16 setin.

"Jela jsem velmi dobře. Akorát teď všichni jezdí hrozně vyrovnaně. Uvidíme, jestli v dalším závodě zkusím trochu víc riskovat, ale zase to nesmím přehnat," citovala agentura AP Shiffrinovou, která bude mít další šanci vyrovnat Stenmarka v sobotním sjezdu.

Foto: Ntb, Reuters

Mikaela Shiffrinová na trati super-G v Kvitfjellu.

Třicetiletá Hütterová si dojela pro čtvrté vítězství v kariéře a první po více než roce. Bronzová medailistka z super-G z nedávného mistrovství světa vyhrála s náskokem jediné setiny před Elenou Curtoniovou.

Italská reprezentantka se díky druhé příčce posunula na první místo hodnocení superobřího slalomu. Vede s náskokem osmi bodů před Larou Gutovou-Behramiovou, která dnes obsadila třetí místo. Na Hütterovou švýcarská lyžařka ztratila 12 setin.

V čele celkového hodnocení SP je s výrazným náskokem Shiffrinová a už o tomto víkendu může slavit velký křišťálový glóbus. Zatím má čtyři. Na druhou příčku se posunula Gutová-Behramiová se ztrátou 761 bodů. Třetí je Petra Vlhová ze Slovenska, která dnes nestartovala a zaostává o dalších jedenáct bodů.

V Kvitfjellu chyběla úřadující světová šampionka Italka Marta Bassinová. Po čtvrtečním tréninku odjela z Norska domů kvůli náhlému úmrtí švagrové. Den po 30. narozeninách během spánku zřejmě podlehla infarktu.

SP ve sjezdovém lyžování v Kvitfjellu (Norsko)
Ženy - super-G:
1. Hütterová (Rak.)1:26,83
2. Curtoniová (It.)-0,01
3. Gutová-Behramiová (Švýc.)-0,12
4. Shiffrinová (USA)-0,16
5. Brignoneová (It.)-0,29
6. Worleyová (Fr.)-0,34
Průběžné pořadí super-G (po 6 z 8 závodů)
1. Curtoniová310
2. Gutová-Behramiová302
3. Mowinckelová290
4. Hütterová289
5. Brignoneová278
6. Puchnerová (Rak.)189
Průběžné pořadí SP (po 30 z 38 závodů)
1. Shiffrinová1747
2. Gutová-Behramiová986
3. Vlhová (SR)975
4. Brignoneová813
5. Mowinckelová743
6. Goggiaová (It.)670
...
52. Dubovská (ČR)117

Reklama

Související témata: