Hlavní obsah

Tragické vyústění závodu v Česku. Cyklista po pádu zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragické vyústění měl desátý ročník čtyřiadvacetihodinového závodu horských kol Jihlavská 24 MTB. Víkendové náročné klání, které je zároveň sólovým mistrovstvím Evropy, přineslo fatální následky pro jezdce Mariana Kisse. Slovenský závodník byl po těžkém pádu převezen do nemocnice, kde svým zraněním podlehl. Ve čtvrtek smutnou zprávu přinesl oficiální web závodu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Start Jihlavské 24 MTB.

Článek

„S bolestí v srdci si dovolujeme oznámit, že Marian Kiss (SVK), který se vážně zranil při Jihlavské 24 MTB, zemřel," uvádí stránky jihlavska24mtb.cz.

„Přestože se Marianovi dostalo okamžité a odborné první pomoci od přítomných závodníků i pořadatelů, a následně od přivolané záchranné služby, dnes nás, i přes maximální snahu a péči lékařů, bohužel opustil," píše dále web.

„Jsou věci, na které se nedá připravit, na smrt závodníka, kamaráda. Jsme velmi zarmouceni. Vyjadřujeme upřímnou soustrast Marianově rodině a blízkým. Čest jeho památce!" dodal pořadatelský tým Jihlavské 24 MTB.

Reklama