Hlavní obsah

Tragický pád. Dvojnásobná mistryně světa zahynula v horách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francii zasáhla smutná zpráva. Dvojnásobná mistryně světa ve skialpinismu Adele Millozová zahynula v Alpách. Šestadvacetiletá bývalá lyžařka se po ukončení kariéry chtěla stát certifikovanou horskou vůdkyní a hory více přiblížit ženám. Bohužel se jí její sen stal osudným.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Francouzka Millozová byla talentovanou a ctižádostivou sportovkyní. Ve své kariéře se stala dvakrát mistryní světa ve skialpinismu, když v roce 2017 ovládla sprint i individuální závod. O rok později se stala i evropskou šampionkou, na svém kontě měla i tři domácí tituly. Po konci kariéry se toužila stát horskou vůdkyní, jenže právě hory se jí staly osudnými.

V pohoří Alp podstupovala výcvik na vrcholu Aiguille du Peigne, na kterém dříve běžně trénovala, jenže společně se svou instruktorkou spadla. Příčina pádu zatím není známa. Policie však uvedla, že za nehodu určitě nemohly povětrnostní podmínky, ani sesuv půdy.

Francouzská horolezecká federace v oficiální tiskové zprávě smrt Millozové potvrdila. „Její úsměv a dobrá nálada tu budou chybět," uvedla. Truchlí i ministryně sportu a olympijských a paralympijských her Amélie Oudéa-Casteraová. "Jsem hluboce zarmoucena úmrtím šampionky ve skialpinismu Adele Millozové pod Mont Blancem a ženy, která ji doprovázela. Vyjadřuji upřímnou soustrast její rodině, blízkým a kolegům," napsala.

Reklama

Související témata: