Hlavní obsah

Trojnásobný mistr světa v severské kombinaci Riessle končí kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojnásobný mistr světa v severské kombinaci Fabian Riessle se rozhodl ukončit kariéru. Třiatřicetiletý Němec se rozloučí 28. ledna v domácím závodě Světového poháru v Schonachu, kde v roce 2009 v elitním seriálu debutoval. Riessle to uvedl na instagramu.

Foto: Woitas Jan, ČTK

Fabian Riessle na snímku z roku 2021 při závodě v Klingenthalu.

Článek

„Naposledy se postavím na startovní čáru. Těším se, že můj odchod oslavíme společně,“ napsal německý sdruženář, který má ve sbírce dva světové tituly v družstvech z let 2015 a 2017 a jeden ve sprintu dvojic z roku 2019.

Na světových šampionátech získal v těchto disciplínách také dvě stříbra a bronz. Na olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu vybojoval s týmem zlatou medaili a stříbro mezi jednotlivci. O čtyři roky dříve v Soči skončil druhý s německým družstvem a třetí v individuální soutěži.

Ve Světovém poháru vyhrál Riessle devět závodů. V celkovém hodnocení skončil dvakrát na třetí místě. Naposledy se v něm představil začátkem prosince v Lillehammeru. Poté závodil v nižším Kontinentálním poháru.

Reklama

Související témata: