Hlavní obsah

Vítr zrušil závod Turné v Innsbrucku, náhradu bude hostit Bischofshofen

Kvůli silnému větru byl dnes zrušen závod Turné čtyř můstků v Innsbrucku. Třetí díl prestižního seriálu organizátoři operativně přeložili na středu do Bischofshofenu, kde bude o den později na programu i závěrečný závod. Podle podobného scénáře Turné vyvrcholilo v roce 2008.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Třetí závod skokanského Turné čtyř můstků v Innsbrucku odvál silný vítr.

Článek

Dnešní závod na Bergiselu nad Innsbruckem měl začít ve 13:30, ale už předtím rozhodčí kvůli větru zrušili zkušební kolo. Start úvodního vyřazovacího kola, v kterém se měl český reprezentant Roman Koudelka utkat s Pawlem Waskem z Polska, byl opakovaně odkládán a v 15:00 rakouští pořadatelé závod zrušili.

"Byli bychom rádi, kdyby se skákalo, ale bezpečnost závodníků je nade vše. Chvilku se zdálo, že se vítr uklidňuje, ale pak znovu začal být nepředvídatelný," řekl ředitel skokanských závodů mezinárodní federace FIS Sandro Pertile německé televizi ZDF. Organizátoři nemohli závod dále odkládat, protože můstek v Innsbrucku jako jediný z Turné nemá umělé osvětlení.

Podle nového časového rozvrhu je v Bischofshofenu naplánován náhradní závod ve středu od 16:30. Předtím budou mít skokani k dispozici od 11:30 zkušební kolo a ve 13:00 se uskuteční nová kvalifikace. Ve čtvrtek je pak na programu finálový závod (17:30), o účast v něm skokani zabojují rovněž ve stejný den od 14:30.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Japonský skokan na lyžích Rjoju Kobajaši v Ga-Pa.

Zda se podaří závody odskákat podle upraveného plánu, ale není jisté. "Ani pro Bischofshofen není předpověď počasí zrovna úžasná. Uvidíme," konstatoval šéftrenér německé reprezentace Stefan Horngacher.

V sedmdesátileté historii už k podobné situaci došlo. Před čtrnácti lety v Innsbrucku rovněž příliš foukalo a zbylé dva závody Turné se pak odskákaly v Bischofshofenu.

Na druhý triumf v Turné čtyř můstků útočí Japonec Rjoju Kobajaši. Lídr Světového poháru vyhrál oba závody v Německu (v Oberstdorfu a Ga-Pa) a může zopakovat celkové vítězství z roku 2019.

Reklama

Související témata: