Hlavní obsah

Vlhová si při pádu v Jasné poranila vazy v koleně a sezona pro ni skončila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská lyžařská hvězda Petra Vlhová si při pádu v domácím v obřím slalomu Světového poháru v Jasné poranila vazy v pravém koleně a sezona pro ni skončila. Po vyšetření v nemocnici v Ružomberku to na tiskové konferenci oznámil trenér osmadvacetileté olympijské šampionky ve slalomu Mauro Pini.

Foto: Pier Marco Tacca, ČTK/AP

Petra Vlhová se ihned po pádu ocitla v péči lékařů.

Článek

Vítězka celkového hodnocení SP z roku 2021 chybovala na zledovatělé trati už v deváté brance 1. kola a po nekontrolovaném pádu skončila až v ochranných sítích. Ze sjezdovky ji záchranáři po několikaminutovém ošetření odvezli na saních a z cílového prostoru ji okamžitě přepravili vrtulníkem do nemocnice.

„Velice nás mrzí, co se dnes stalo. Opět se potvrdilo, jak nevyzpytatelný dokáže náš sport být. Všichni v týmu uděláme maximum, aby se Petra vrátila na lyžařské svahy ještě silnější,“ uvedl Pini.

Mistryni světa v obřím slalomu z roku 2019 čeká v nejbližší době další vyšetření a konzultace u specialisty, poté se rozhodne o dalším postupu. „Děkuju všem za obrovskou podporu. Věřím, že všechno zvládnu. Budu bojovat o co nejrychlejší návrat na lyže,“ vzkázala Vlhová z nemocnice.

Reklama