Hlavní obsah

Zápis do lyžařské historie. Při velké premiéře bylo plus 32

Pozoruhodný den pro lyžování. Přímo zápis do historie. Alespoň tak to zmiňují zahraniční média. Vůbec poprvé se uskuteční oficiální závod kategorie FIS (Mezinárodní lyžařská federace) na sjezdovce v Dubaji. Samozřejmě pod střechou, a to v sousedství nákupního centra, kde už před lety vyrostla zastřešená sjezdovka.

Foto: @ facebook Ski Dubai

Lyžařská hala v Dubaji.

Článek

„Dubajská premiéra ukazuje: rukopis nového šéfa světové asociace Johana Eliasche je velmi rychle a jasně viditelný," píše rakouský web krone.at s odkazem na snahu nového prezidenta FIS propagovat lyžování mediálně výraznými akcemi. Zjevně má snahu dostat lyžování do atraktivních nezvyklých destinací.

V tomto případě šlo o dva halové slalomy v Dubaji. Místem konání byla katedrála zimních sportů v nákupním centru „Mall of the Emirates" o rozloze 223 000 metrů čtverečních.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Albanian Olympic Committee (@olympicalbania)

Jezdilo se ve třech kolech s časy jedné jízdy kolem 20 sekund. V kategorii žen vyhrála Italka Elisa Paganiová, mezi muži Erjon Tola z Albánie.

Teplota mimo obchodní centrum, které bylo záhy po otevření v roce 2005 údajně největší na světě, byla v době závodů 32 stupňů Celsia. Uvnitř samozřejmě bylo méně. Při nadcházejících slalomech SP žen o víkendu ve finském Levi ale lze čekat, že bude až o 40 stupňů chladněji. Esa světového pole se s takovým rozdílem nebudou muset vyrovnávat, v Dubaji pochopitelně z elitních lyžařů včetně Ester Ledecké nikdo nestartoval.

Reklama

Související témata: