Hlavní obsah

Čtyřnásobný olympijský vítěz v shorttracku Hamelin ukončil kariéru

Čtyřnásobný olympijský vítěz v shorttracku Charles Hamelin ukončil kariéru. Sedmatřicetiletý Kanaďan se rozloučil v neděli na mistrovství světa v Montrealu a pochvaloval si, že nebyl lepší způsob odchodu než při závodech před přáteli a rodinou.

Foto: Profimedia.cz

Čtyřnásobný olympijský vítěz v shorttracku Charles Hamelin se loučí s kariérou.

Článek

Na únorových olympijských hrách v Pekingu pomohl Hamelin Kanadě k titulu ve štafetě na 5000 metrů a v neděli v téže disciplíně získal na mistrovství světa bronz. Pak objel rozlučkové čestné kolo se svou bezmála dvouletou dcerou v náručí. "Znamená to pro mě hodně. Je už trošku starší, ale možná pořád nechápe, co se děje. Ale jsem si jistý, že si ten okamžik se mnou užívala. Byla to jedna z věcí, kterou jsem chtěl udělat, a jsem rád, že se to stalo tady v Montrealu," řekl čtrnáctinásobný mistr světa po svém posledním závodě.

První olympijskou medaili získal už před šestnácti lety v Turíně, kde byl s kanadskou štafetou druhý. Od té doby nikdy neodjel z olympiády bez cenného kovu. Má dvě štafetová vítězství a tituly z pětistovky ve Vancouveru 2010 a patnáctistovky v Soči 2014. Ukončení kariéry patřilo k jeho životním zážitkům. "Možnost skončit doma se svou rodinou na tribuně je ten nejlepší pocit. Je to skoro jako jakákoliv olympiáda, na kterou jsem jel," svěřil se.

Reklama