Hlavní obsah

Hrozivá chvíle. Rivalka šampionce na dráze rozřízla záda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžný trénink s nezvyklým koncem. Superhvězda rychlobruslení na krátké dráze Suzanne Schultingová z Nizozemska utrpěla na pohled hrozivě vyhlížející zranění. Při přípravě ji bruslí zasáhla reprezentační kolegyně a rivalka Xandra Velzeboerová do zad. Trojnásobná olympijská vítězka a desetinásobná mistryně světa musela do nemocnice, ale vážnější problém by z toho pro ni neměl být. Každopádně to na tréninku nizozemských es byla hrozivá situace.

Foto: Profimedia.cz

Suzanne Schultingová (vlevo) a Xandra Velzeboerová na archivním snímku.

Článek

Šestadvacetiletá Schultingová se zranila na pondělním tréninku národního týmu v hale Thialf v Heerenveenu. Upadla a těsně za ní jedoucí Velzeboerová se jí nedokázala vyhnout a trefila ji nožem brusle do zad.

„Výsledkem byla hluboká řezná rána dlouhá 15 až 20 centimetrů. Naštěstí nebyly zasaženy svaly a ránu úspěšně v nemocnici sešili. Byl to šok, ale vzhledem k okolnostem jsem v pořádku,“ oznámila Schultingová po nehodě na Instagramu.

V dalším příspěvku dodala, že se jí rána hojí dobře, a na webu Nizozemského rychlobruslařského svazu zadoufala, že by se mohla už příští týden teoreticky vrátit na led.

„Jsem nesmírně šokována, ale vzhledem k okolnostem jsem vlastně v pořádku!“ dodala Schultingová, která vynechala nedávný úvod SP v Montrealu. Hlavní cíl Schultingové v téhle sezoně je březnové MS v Rotterdamu a před tím i ME v Gdaňsku.

Velzeboerová naopak v Kanadě úspěšně startovala a je do budoucna považována za adeptku na převzetí pozice vládkyně ženského shorttracku.

„Všichni byli samozřejmě zpočátku velmi zaskočeni, zvláště Suzanne a Xandra. Ale Suzanne je v dobrých rukou a doufáme, že ji brzy uvidíme zpátky na ledě,“ dodal technický ředitel nizozemského svazu Remy de Wit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.