Hlavní obsah

Kouč Sáblíkové trestný čin nespáchal, soudí policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie odložila případ trenéra rychlobruslení Petra Nováka, který čelil podezření, že v letech 2019 a 2020 Českému svazu rychlobruslení (ČSR) vyúčtoval nadsazené náklady za zahraniční soustředění sportovců. Audit Národní sportovní agentury (NSA) již dříve potvrdil nesrovnalosti ve vyúčtování a svaz musel vracet část dotace, podle šetření policie ale kouč trojnásobné olympijské vítězky Martiny Sáblíkové nespáchal trestný čin. Informoval o tom web Seznam Zprávy.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Petr Novák na archivním snímku

Článek

„Kriminalisté nezjistili, že by ve věci došlo ke spáchání trestného činu, a případ byl odložen,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Kriminalisté případ odložili začátkem února.

Novák o rozhodnutí nic nevěděl. „Ale jestli je to tak, jak říkáte, bylo by to dobré,“ uvedl pětasedmdesátiletý kouč, který k případu vydal na jeho na začátku prohlášení a poté ho již nekomentoval. A toho se drží i nyní. „Mám právo se k tomu nevyjadřovat,“ uvedl Novák a přiznal, že pokaždé nepostupoval podle administrativních manuálů. Vždy ale prý jednal ku prospěchu rychlobruslení.

Úspěšný kouč a šéf týmu Sáblíkové byl podezřelý, že chybně fakturoval náklady na soustředění v italském Collalbu a rozdíl si neoprávněně ponechával pro své potřeby. V součtu se mělo jednat až o 1,8 milionu korun. Trestní oznámení na Nováka podala trenérka a šéfka Klubu sportovního bruslení Hodonín Libuše Steklá. Audit zaměřený na část roku 2019 potvrdil nesrovnalosti v účtech ve výši 275 000 korun, které musel ČSR vrátit NSA.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články