Hlavní obsah

Druhý sjezd ve Val Gardeně vyhrál Paris, Zabystřan na životní výkon nenavázal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý sjezd Světového poháru ve Val Gardeně vyhrál italský lyžař Dominik Paris. Při svém 250. startu v elitním seriálu se radoval z premiérového triumfu v jihotyrolském středisku. Český reprezentant Jan Zabystřan obsadil 47. místo a nebodoval.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Sjezd ve Val Gardeně se českému reprezentantovi Janu Zabystřanovi příliš nepovedl

Článek

Na druhém místě skončil stejně jako ve čtvrtek obhájce malého glóbu Alexander Aamodt Kilde z Norska, který na Parise ztratil 44 setin. Třetí byl s odstupem šesti desetin nečekaný vítěz úvodního sjezdu sezony Američan Bryce Bennett.

Paris si připsal první úspěch ve Světovém poháru od loňského března. Čtyřiatřicetiletý francouzský závodník má v seriálu na kontě 22 vítězství, z toho osmnáctkrát triumfoval ve sjezdu, ve kterém se v roce 2013 stal vicemistrem světa. Ve Val Gardeně mu ale štěstí dosud nepřálo. Startuje tam pravidelně od roku 2008, ale jeho maximy byly od roku 2014 třetí místo ve sjezdu a druhé v superobřím slalomu. Na víc medailových příček nedosáhl, mnohdy byl rád za umístění v desítce a například vloni se nevešel v obou závodech ani do první čtyřicítky. Ve čtvrtečním sjezdu byl jedenáctý, zato v pátečním super-G skončil až pětapadesátý.

„Jsem superšťastný, že se mi to podařilo právě tady, před domácím publikem, kde jsem měl v podstatě vždycky ty největší potíže,“ řekl Paris. „Netuším proč, ale dneska to vyšlo a to je nejdůležitější. Doufám, že si ten pocit z jízdy uchovám a dovezu ho i do Bormia,“ řekl s výhledem na příští zastávku s rychlostními závody, kterou bude hostit další italské středisko po Vánocích.

Zabystřan dojel do cíle se ztrátou přes tři sekundy. Pětadvacetiletý český lyžař nenavázal na životní výkon ze čtvrtka, kdy díky dvacáté příčce zaznamenal nejlepší výsledek ve sjezdu v kariéře.

Reklama