Hlavní obsah

Návrat nejrychlejší tanečnice. Adamczykové vyšel test na jedničku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bodovala na parketu, když v soutěži StarDance skončila druhá, teď se místo tanečních porotců bude Eva Adamczyková opět snažit potěšit především svého kouče Marka Jelínka. Ve čtvrtek se kvalifikací ve Svatém Mořici vrací po deseti měsících do Světového poháru ve snowboardkrosu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Eva Adamczyková

Článek

Úvodní dva závody sezony olympijská vítězka ze Soči kvůli tanci vynechala, teď už si soupeřky její absence užívat nemohou. A že ze své formy úřadující mistryně světa nic neztratila, naznačila o víkendu na mezinárodním rakouském šampionátu.

V Montafonu, kde si před dvěma lety zlomila oba kotníky, vyhrála kvalifikaci i finálové jízdy. V kvalitní, byť ne té úplně elitní konkurenci. „Byly tu tak tři čtyři holky ze Světového poháru. Pro mě to byl tréninkový závod a super rozježdění, ale Svatý Mořic bude úplně jiný,“ má jasno.

Přesto se dočkala příjemného povzbuzení před ostrým startem sezony. „Jak jsme tam týden v trati trénovali, cítila jsem se sebejistěji a dokázala se soustředit na drobnosti. A měli jsme super mázu, dost mě to svezlo,“ pochvalovala si.

Ve vyhlášeném švýcarském středisku se Světový pohár uskuteční poprvé. „Už z videí to ve Svatém Mořici vypadalo moc hezky, poslední dva roku tu trénovali Švýcaři s Australany, jel se tu i Evropský pohár,“ těší se Adamczyková, kterou čeká ve čtvrtek kvalifikace a v pátek finálové jízdy.

Reklama