Hlavní obsah

Snowboardcrossařka Adamczyková byla v Montafonu pátá, v semifinále spadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková obsadila pátou příčku ve druhém závodě Světového poháru v Montafonu. V rakouském středisku stejně jako v sobotu nepostoupila do velkého finále, v semifinále upadla. Malé finále tentokrát ovládla. V boji o medaile byla nejlepší Francouzka Chloé Trespeuchová, která se díky tomu vrátila do čela SP. Z českých mužů z předkola postoupili Kryštof Choura a Radek Houser. Oba vypadli v osmifinále.

Foto: Profimedia.cz

Eva Adamczyková na archivním snímku

Článek

Úřadující mistryně světa Adamczyková dnes spadla hned dvakrát. Ve čtvrtfinále ji „sestřelila“ olympijská vítězka z Pchjongčchangu 2018 Italka Michela Moioliová, přes ně ještě upadla Francouzka Julia Pereiraová de Sousa Mabileauová. Adamczyková se po hromadném karambolu zvedla nejdříve a ještě si dojela pro druhou postupovou pozici za Američankou Lindsey Jacobellisovou. „Ťukla do mě Italka. Můžu být ráda, že jsem se vykutálela zdravá a nic mě nebolí. A ještě jsem dojela na tom druhém postupovém místě,“ komentovala Adamczyková čtvrtfinálový incident.

V semifinále se olympijská vítězka ze Soči pohybovala na druhé příčce, ale v jedné z klopených zatáček ztratila rovnováhu, upadla a přišla o naději na postup. „Ty zatáčky jsou měkké. Sice jsem ji najela dobře, ale moc jsem ji držela dole, moc jsem to rvala na vnitřek. Měla jsem to povolit a být jemnější na té hraně. Pak mě to vytrestalo. Přišly boule, ustlala jsem si sama,“ uznala Adamczyková svou chybu.

Výhrou v malém finále alespoň o dvě místa vylepšila umístění ze soboty. „Malé finále dobré, spravila jsem si tím chuť. Jinak mi to tady nějak nesedlo,“ dodala trojnásobná vítězka celkového hodnocení SP. Na stupně vítězů v Montafonu nedosáhla. V průběžném pořadí Světového poháru, do kterého se zapojila později, klesla na pátou příčku. Další dvě medaile za vítěznou Trespeuchovou dnes získaly Jacobellisová a Australanka Josie Baffová.

Ani jeden z českých reprezentantů neprošel od čtvrtfinále. Jan Kubičík vypadl už v předkole, které nahradilo tradiční kvalifikaci. Choura dojel v osmifinále na nepostupové třetí příčce. Houser v osmifinále upadl a byl s velkým mankem čtvrtý.

Vyhrál Rakušan Alessandro Hämmerle před krajanem Jakobem Duskem a Francouzem Merlinem Surgetem. Už jistý celkový vítěz SP Éliot Grondin z Kanady do dnešního závodu nenastoupil.

Světový pohár ve snowboardcrossu vyvrcholí příští týden dvěma závody v kanadském středisku Mt. St. Anne.

SP ve snowboardcrossu v Montafonu (Rakousko):
Muži:
1. Hämmerle
2. Dusek (oba Rak.)
3. Surget (Fr.)
21. CHOURA
30. HOUSER - oba vypadli v osmifinále
44. KUBIČÍK (všichni ČR) - vypadl v předkole
Průběžné pořadí SP (po 10 ze 12 závodů):
1: Grondin (Kan.) 752
2. Hämmerle 548
3. Bolton (Austr.) 392
23. CHOURA 122
32. HOUSER 65
35. KUBIČÍK 56
Ženy:
1. Trespeuchová (Fr.)
2. Jacobellisová (USA)
3. Baffová (Austr.)
5. ADAMCZYKOVÁ (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 10 ze 12 závodů):
1. Trespeuchová 662
2. Moioliová (It.) 584
3. Bankesová (Brit.) 557
5. ADAMCZYKOVÁ 483
37. HRŮŠOVÁ (ČR) 8.

Reklama