Hlavní obsah

Je to doma! Češi jsou mistry Evropy v CS:GO

Severní Makedonie padla a Češi se tak po jasné výhře 2:0 stávají vítězi charitativního evropského šampionátu Nations Cup ve hře Counter-Strike Global Offensive. Zlatou sestavu tvořili kapitán Michal „leckr“ Kadlíček, Marek „kinzo“ Bílek, Zdeněk „daxen“ Dušek, Lukáš „capseN“ Koláčný a Filip „AJTT“ Dolenský. Turnaj organizovala Evropská esportová federace, českou reprezentaci pak vybírala Česká asociace esportu.

Foto: Sport.cz

Kapitán vítězného českého týmu Michal "leckr" Kadlíček.

Článek

Svoji cestu za titulem zahájili čeští hráči čtvrtfinálovou výhrou proti Portugalsku 2:0, následoval vyrovnaný souboj s Maďarskem, který česká reprezentace zvládla 2:1 a v posledním zápase nastoupili Češi proti výběru Severní Makedonie.

První mapou se stal Dust 2 a lépe jej začali Makedonci, kteří se ujali vedení 3:0. Češi ale vyrovnali hru i průběžné skóre. Do druhé poloviny zápasu vstupovali jen s mírnou nevýhodou 7:8. Poté zástupci Severní Makedonie znovu svému soupeři trošku utekli, ale čeští hráči předvedli drtivý závěr. Skvělým výkonem se blýskl především český sniper capseN. Po výhře 16:12 se Česká republika ujala vedení v sérii.

Foto: Sport.cz

Výsledek finále European Nations Cup CS:GO mezi Českem a Severní Makedonií.

O titulu rozhodla mapa Nuke, kde diváci sledovali podobný scénář jako v prvním měření sil. Makedonci se ujali nadějného vedení a Češi prohrávali už 1:6. Pak ale naši reprezentanti svému soupeři nadělili deset vítězných kol v řadě. Český válec se už Severní Makedonii zastavit nepodařilo a Češi se i díky přesné mušce kinza a AJTTa radují z titulu mistrů Evropy.

Česká republika - Severní Makedonie 2:0 na zápasy (16:12, 16:7)

Reklama