Hlavní obsah

Padl nový rekord v CS:GO. Sběratel zaplatil neskutečný balík za vzhled zbraně

Trh s unikátními předměty ve hře Counter-Strike: Global Offensive zaznamenal nový rekord. Neznámý čínský sběratel zaplatil za vzhled zbraně neskutečných 100 000 dolarů (téměř 2,3 milionu korun). Jedná se o první transakci v historii Counter-Strikeového virtuálního trhu, která v dolarech dosáhla šestimístné sumy – to vše za červeno-černý skin pušky M4A1.

Foto: repro Playzone.cz

Noobiq v akci. Ilustrační foto

Článek

Populární esportová hra Counter-Strike: Global Offensive je známá svým virtuálním trhem vzhledů zbraní (takzvaných skinů). Hráči a obchodníci neváhají za unikátní podoby pistolí, pušek, samopalů a nožů platit nemalé sumy a z některých kousků se díky tomu staly cenné sběratelské předměty.

Toho si je dobře vědom i neznámý čínský sběratel, který za jedinečný vzhled pušky M4A1 neváhal prodávajícímu vyplatit částku 100 000 dolarů. Podle dobře informovaného twitterového účtu ohnePixel se jedná o investici a nový majitel se skinu v budoucnu hodlá zbavit s profitem 30 000 dolarů (asi 700 000 korun).

Uživatel Twitteru xMercy tvrdí, že to nebyla jediná investice neznámého čínského obchodníka. Ten totiž v minulém týdnu do předmětů na trhu CS:GO údajně investoval přibližně 700 000 dolarů.

Společnost Valve zavedla virtuální trh v roce 2013. Díky vzácnosti a dalším faktorům se hodnota některých předmětů v nabídce pohybuje v úrovni stovek tisíc korun. Většina transakcí probíhá ve virtuální měně.

Reklama

Související témata:
Skin