Hlavní obsah

Filipínská věznice organizuje esportové turnaje, mají pomoct s nápravou trestanců

Baguio/Praha

Nápravné zařízení ve městě Baguio na Filipínách nedávno pro své trestance uspořádalo esportový turnaj ve hře Dota. Místní úřady v hraní videoher vidí ideální nástroj k tomu, aby pomohly vězňům s jejich resocializací. Od podobných akcí si v budoucnu slibují zlepšení duševního stavu trestanců i jejich lepší emoční stabilitu.

Foto: Sport.cz

Vezni na Filipínách hrají turnaj ve hře Dota.

Článek

Filipínská káznice Bureau of Jail Management and Penology v městě Baguio nedávno uspořádala LAN turnaj pro své vězně v Dota, strategické počítačové hře žánru MOBA.

Zmíněná videohra je pro vězeňské prostředí ideální, neboť pro organizaci turnaje není nutné připojení k internetu. Stačí propojení mezi počítači v místní síti.

O akci jako první informovala rozhlasová stanice Brigada News FM Koronadal prostřednictvím svého facebookového profilu. Vězeňské esportové dostaveníčko na sebe strhlo nemalou pozornost. Na sociálních sítích příspěvek sdílely desítky tisíc lidí.

Filipínský turnaj ale není jedinou esportovou událostí za zdmi nápravného nařízení. K obdobným turnajům dochází i ve vězení na ostrově Rikers v New Yorku. Tamní trestanci jsou tam podle portálu Ginx odměňováni videohrami a pizzou v případě, že se zúčastní rehabilitačních programů a vzorně uklízí své cely.

Reklama

Související témata: