Hlavní obsah

Do Síně slávy česko-slovenského esportu vstoupil legendární „Giacomo“ Hladík

Síň slávy česko-slovenského esportu se rozrostla o dalšího hráče. I letos bylo nové jméno tradičně oznámeno v rámci finálových zápasů Mistrovství ČR v počítačových hrách. Volba tentokráte padla na jednoho z prvních českých profesionálních plejerů a legendu hry Warcraft 3: Frozen Throne Michaela „Giacomo“ Hladíka.

Foto: @playzone.cz

Legenda titulu Warcraft 3: Frozen Throne Michael „Giacomo“ Hladík. Archivní foto

Článek

Na pomyslný Olymp česko-slovenského esportu vystoupal sedmatřicetiletý Michael „Giacomo" Hladík. Ten se řadí mezi vůbec první české profesionální hráče éry Progamers. (období před označením esport pozn. red.)

Hladík proslul svými výkony na mezinárodní scéně. Nejprve hrál v barvách organizace nEophyte. Jeho progamingová kariéra ale započala až v celku AMD Cyber Team, kde získal status profesionálního plejera.

V roce 2006 dosáhl na angažmá v prestižní německé organizaci mousesports. Podle serveru Liquipedia si na odměnách v turnajích za celou dobu hraní vydělal téměř 8 000 dolarů (asi 175 tisíc korun).

Foto: @playzone.cz

Vítěz turnaje InvexCup 2006 ve hře Warcraft 3: Frozen Throne Michael „Giacomo“ Hladík. Archivní foto

Na kontě má několik turnajových úspěchů mezi absolutní světovou špičkou jako bylo například čtvrté místo na WarCraft III Champions League - Season X nebo stříbrná medaile na World Series of Video Games 2006 UK. Dlouhou dobu dominoval česko-slovenské scéně.

Hladík svou bohatou kariéru ukončil v roce 2007. Teď se dočkal významného ocenění celé esportové komunity, když se jako historicky pátý hráč stal členem Síňe slávy česko-slovenského esportu.

Reklama

Související témata: