Hlavní obsah

Fanoušci videoher a esportu se dočkají. Veletrh E3 bude letos alespoň online

Přece jen bude! Každoroční veletrh zaměřený na videoherní průmysl E3 letos proběhne. Organizátoři oznámili, že tradiční akce, na kterou se upínají zraky příležitostných hráčů i esportových profesionálů, proběhne mezi 12. a 15. červnem. Návštěvníků se ale ani letos E3 nedočká, bude kompletně online. Loňský ročník byl kvůli pandemii koronaviru zrušen.

Foto: @E3, Twitter

V roce 2020 se veletrh E3 neuskutečnil, letos se fanoušci počítačových her dočkají tradiční akce alespoň v online podobě. Archivní foto

Článek

Na veletrhu v Los Angeles každý rok vydavatelé a vývojáři představují novinky videoherního průmyslu. Loni byli fanoušci počítačových her a příznivci esportu o populární akci ochuzeni. Letos se dočkají alespoň ve virtuální podobě.

Přístup k obsahu veletrhu bude zdarma. Své nejnovější videoherní kousky předvedou Nintendo, Xbox, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Games, Koch Media a další.

Příznivce kompetitivního hraní budou určitě zajímat novinky od Capcomu, který vydává populární esportovou mlátičku Street Fighter, od Ubisoftu, který má v portfoliu například střílečku Rainbow Six Siege nebo vydavatele Warner Bros se svou esportovou vlajkovou lodí v podobě Mortal Kombatu.

Je velmi pravděpodobné, že ani letos se na veletrhu neobjeví nic ze stáje Sony a EA Sports, vydavatele populární série FIFA, neboť tyto společnosti pravidelně pořádají své vlastní megalomanské akce.

Organizátoři E3 předpokládají, že v roce 2022 by se měl veletrh vrátit na své tradiční místo, tedy do kalifornského kongresového centra Los Angeles Convention Center.

Reklama

Související témata:
Veletrh