Hlavní obsah

Jihlava se po sestupu uskrovnila. Přesto chce ve druhé lize do elitní trojky

Jihlava

Po pádu z nejvyšší soutěže vstoupí do nové sezóny bez dosavadních opor Ikauniekse, Buchty, Rakovana, Dvořáka, Nového či Keresteše, ale přesto by se fotbalisté Jihlavy rádi pohybovali na špici druholigové tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jihlavy Martin Svědík má jasný úkol - dovést Vysočinu zpátky do první ligy.

Článek

„Budeme si muset zvyknout na odlišný herní styl, tvrdší zápasy i snahu soupeřů vytáhnout se na exligový celek. I tak jsem přesvědčený, že je v našich silách skončit do třetího místa, z něhož se dá ještě přes baráž postoupit do první ligy," tvrdí ředitel klubu z Vysočiny Jan Staněk. Nepopírá, že ve hře je i odchod nadějného záložníka Mary. „Jeho chování nám ani jinou možnost nedává. V Jihlavě prostě pokračovat nechce," připouští.

Staněk netají, že po sestupu bude klubový rozpočet nižší. „To je přirozené. Ve druhé lize nebudeme držet tak široký kádr. Logicky klesnou i odměny fotbalistům," prozradil.

Jihlavského kouče Martina Svědíka těší, že na Vysočině setrvali zkušení borci Vaculík, Zoubele a Tlustý. „Kostru týmu by měli tvořit i Fulnek, Levin či Klíma," míní trenér, který se rozhoduje, zda v premiérovém mistrovském střetnutí postaví v neděli v Brně do branky gólmana Vejmolu, který přišel na hostování z Mladé Boleslavi, anebo Sváčka, jehož Jihlavští získali z Plzně. Posilou do pole je záložník Javůrek ze Znojma.

Právě brněnskou Zbrojovku považuje Svědík za hlavního favorita nadcházejícího druholigového ročníku. „Vpředu budou i České Budějovice a Hradec Králové," očekává. „Pro nás bude důležitá rychlá adaptace na jinou soutěž. Není tajemstvím, že mužstva, která z první ligy spadla, měla v uplynulých letech v úvodu sezóny problémy. Nás se to snad týkat nebude," doufá Svědík.

Reklama

Související témata: