Hlavní obsah

Fotbalisty druholigového Prostějova posílí středopolař Polák

Prostějov

To je posila! Fotbalisty druholigového Prostějova posílí sedmatřicetiletý Jan Polák, bývalý reprezentant, který naposledy působil ve Zbrojovce Brno. Po sestupu z první ligy vedení brněnského klubu ztratilo o služby svého odchovance zájem. Polák odehrál v české nejvyšší soutěži 211 zápasů a vstřelil 11 gólů. Má i zkušenosti z Německa či Belgie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Polák si už druhou ligu za Brno nezahraje.

Článek

"Můj odchod z Brna rozhodně nebyl ideální, možná se k tomu ještě v budoucnu vrátím. Nikdo se mnou nekomunikoval, tak jsem využil nabídky z Prostějova," uvedl Polák na tiskové konferenci v Prostějově.

Vedle Brna hrál nejvyšší soutěž v Liberci, působil také v Norimberku, Wolfsburgu a čtyři roky oblékal dres bruselského Anderlechtu. V roce 2002 byl členem reprezentačního týmu do jednadvaceti let, který získal titul mistrů Evropy.

„S Honzou jsme se několikrát potkali i mimo stadion a jeho příchodu do Prostějova si velice vážíme. Jde mimo jiné i o jasný signál soupeřům, že to s druhou ligou u nás myslíme vážně a že Prostějov je klubem, který dokáže oslovit i takovou fotbalovou osobnost," zdůraznil předseda klubu František Jura pro internetové stránky klubu.

Spokojený byl s posilou i trenér Machala. „Jsem velmi rád, že se náš tým rozrostl o zkušeného záložníka. Budeme se mu na hřišti snažit vytvořit takové podmínky, aby využil své zkušenosti a profitoval ze spolupráce s Karlem Kroupou," zmínil vytvoření nové osy mužstva prostějovský trenér.

Jenže to vše bude ještě nějaký čas trvat. „Znám své tělo a před plnohodnotným naskočením do hry musí všechny ‚kontrolky' zhasnout, jako v autě," přiblížil situaci Polák. Dosud trénoval individuálně, teď se sice zapojí do týmovépřípravy, ale pořád bude podle svých slov prostor i pro individuálnímu tréninku. Kdy by se mohl zapojit do hry neodtajnil.

Reklama

Související témata: