Hlavní obsah

Jihlava - Hradec 0:1Hradec ve šlágru druhé ligy vyhrál v Jihlavě a vede tabulku

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Hradce Králové ve šlágru 8. kola druhé ligy zvítězili v Jihlavě 1:0 a posunuli se do čela neúplné tabulky. Votroci vystřídali na prvním místě Ústí nad Labem, které prohrálo na hřišti nováčka Prostějova 0:1. V neděli se mohou dostat na vedoucí příčku aktuálně třetí České Budějovice, pokud porazí doma Vítkovice.

Článek

Souboj dvou bývalých ligových celků rozhodl v Jihlavě v 65. minutě Vlkanova, který si navedl míč na střelu a levou nohou k bližší tyči překonal domácího brankáře Vejmolu. Vysočina dohrávala od 86. minuty bez vyloučeného Preislera.

Hradec si připsal druhou výhru v soutěži po sobě, naopak Jihlava, která na jaře sestoupila z ligy, utrpěla druhou prohru 0:1 za sebou a naplno nebodovala už čtyři kola. Vysočina se v neúplné tabulce propadla na šesté místo.

Ústí vyhrálo prvních pět kol, ale v dalších třech zápasech druhé ligy uhrálo jen bod. Utkání v Prostějově mířilo k remíze, ale ve čtvrté minutě nastavení prostřelil brankáře střídající Fládr, jenž byl na trávníku v té chvíli jen šest minut.

Na pátou pozici se posunul Varnsdorf, který potřetí za sebou vyhrál 1:0. Severočeský celek vydřel těsné vítězství na hřišti nováčka Chrudimi, kde v nastavení první půle rozhodl po přízemním centru Ondráček.

Hosté ještě předtím v samém úvodu nedali penaltu a pokutový kop neproměnili ani domácí v nastavení. Varnsdorf navázal na předchozí dvě kola, v nichž doma porazil 1:0 dva adepty na postup do nejvyšší soutěže Hradec Králové a Jihlavu.

Třinec zdolal Sokolov 2:0 a v osmém kole se jako poslední celek soutěže dočkal první výhry, přesto dál uzavírá tabulku. Po půlhodině poslal domácí do vedení Omasta a v 59. minutě přidal pojistku Hejný. Sokolov nebodoval poprvé po čtyřech kolech.

8. kolo druhé fotbalové ligy:
Chrudim - Varnsdorf 0:1 (0:1)
Branka: 45.+1 Ondráček. Rozhodčí: Mrázek - Fišer, Vaňkát. ŽK: Mrázek, Froněk, Sulík, Drahoš, Kopecký - Kodeš, Bláha, Barac. Diváci: 1090.
Chrudim: Mrázek - Sulík, Drahoš, Krčál, Mastík (90. Řezníček) - Langr (68. Dostálek) - Kesner, Sixta, Kopecký, Froněk - Šípek (57. Vašulín). Trenér: Matějka.
Varnsdorf: Porcal - Zbrožek, Kozma, Kouřil, Heppner - Dordič (84. Richter), Kodeš, Kocourek (64. Novák), Bláha, Barac - Ondráček (75. Dzaba). Trenér: Oulehla.
Třinec - Sokolov 2:0 (1:0)
Branky: 29. Omasta, 59. Hejný. Rozhodčí: Vojkovský - Polák, Pfeifer. ŽK: Kušnír - Jakub Dvořák II. Diváci: 410.
Třinec: Adamuška - Ilko, Kušnír, Čelůstka, Bedecs, Janoščín (72. Janošík) - Omasta (82. Schwendt), Vaněk, Weber, Šumbera - Hejný (68. Dedič). Trenér: Neček.
Sokolov: Belaň - Mejdr, O. Ševčík (68. Voleský), Mišůn, Jakub Dvořák II. - Čihák, Glaser - Kosak (47. Beránek), Vávra, Štípek - Vašíček (46. Liener). Trenéři: Hejret a Horváth.
Jihlava - Hradec Králové 0:1 (0:0)
Branka: 65. Vlkanova. Rozhodčí: Adámková - Koval, Šimáček. ŽK: Preisler, Šlein - Jukl. ČK: 86. Preisler. Diváci: 1033.
Jihlava: Vejmola - Vaculík (71. Turyna), Štěpánek, Tlustý, Preisler - Ljovin - Fulnek, Šumský (70. Šlein), Klobása (82. Javůrek), Zoubele - Klíma. Trenér: Svědík.
Hradec: Ottmar - Kopečný, Martinec, Kvída, Urma - Černý, Jukl - Vlkanova (82. Plašil), Zorvan, Durdevič - Matoušek (14. Miker, 65. Martan). Trenér: Frťala.
Prostějov - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka: 90.+4 Fládr. Rozhodčí: Mikyska - Vít, Poživil. ŽK: Koudelka, Polák, Pančochář - Miskovič, Matějka. Diváci: 985.
Prostějov: Bréda - Slaninka, Schuster, Sus, Biolek (74. Machynek) - Koudelka, Žykol (88. Fládr), Pančochář, Polák, Píchal (56. Šteigl) - Kroupa. Trenér: Machala.
Ústí: Lindr - Strada, Brak, Pimpara, Leibl - Peterka - Krátký (65. Bílek), Richter (76. Dvořák), Miskovič, Procházka - Šup (59. Matějka). Trenér: Křeček.

Reklama

Související témata: