Hlavní obsah

Ústí - Budějovice 0:1Dynamo válí, vyhrálo i čtvrtý jarní zápas a přiblížilo se postupu do první ligy

Praha

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili v dohrávce 20. kola druhé ligy v Ústí nad Labem 1:0 brankou kapitána Jiřího Kladrubského z 59. minuty. Dynamo vyhrálo i čtvrtý jarní zápas a opět se přiblížilo k postupu do nejvyšší soutěže. Jihočeši mají v čele tabulky už sedmibodový náskok na druhou Jihlavu a před třetím Hradcem Králové mají k dobru dokonce deset bodů.

Článek

Dynamo v Ústí od začátku dominovalo, ale dlouho se mu nedařilo proměňovat šance. V druhém poločase hosté ještě přidali a v 59. minutě se dočkali gólu, když si Kladrubský z pozice pravého beka naběhl do vápna a ranou pod břevno na bližší tyč rozhodl. České Budějovice byly celý zápas jasně lepší a prakticky nepustily soupeře do větší příležitosti.

Dynamo využilo zaváhání svých pronásledovatelů a udělalo další výrazný krok k návratu do ligy, kde naposledy hrálo v sezoně 2014/15. Do nejvyšší soutěže postoupí letos přímo poprvé jen vítěz druhé ligy, týmy na druhém a třetím místě čeká baráž.

"Vytvořili jsme si nějaký komfort, ale dokud to nebude potvrzené, furt musíme makat dál. Byl bych rád, kdyby to bylo co nejrychleji," řekl v České televizi Kladrubský. "Jedeme dál. Víme, že je ještě deset kol do konce, ve hře je ještě strašně moc bodů," dodal trenér Jihočechů David Horejš.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - České Budějovice 0:1 (0:0)
Branka: 59. Kladrubský. Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Flimmel. ŽK: Peterka, Krátký - Wermke, Javorek, Staněk. Diváci: 1432.
Ústí: Tvrdoň - Prošek, Brak, Peterka, Janso - Krátký, Richter (67. Šup), Bílek, Miskovič (78. Dvořák), Procházka (74. Valenta) - Matějka. Trenér: Křeček.
Č. Budějovice: Staněk - Kladrubský, Havelka, Novák, Helešic - Čavoš, Javorek - Martan (26. Brandner), Provod, Wermke (83. Táborský) - Ledecký (90+2. Grajciar). Trenér: Horejš.

Reklama