Hlavní obsah

Komfortní situaci nesmíme promarnit, burcuje budějovický kapitán Kladrubský

Ústí nad Labem

Už pěti góly přispěl kapitán českobudějovických fotbalistů Jiří Kladrubský k pevné pozici Jihočechů na špici tabulky druhé ligy. Svou trefou rozhodl v pondělí o vítězství Dynama 1:0 na hřišti ambiciózního Ústí nad Labem. I díky tomu mají Budějovice v čele už sedmibodový náskok. „Nesmíme usnout na vavřínech," říká bývalý hráč pražské Sparty a Slovanu Bratislava v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Jiří Kladrubský může být s výkony Jihočechů spokojen (archivní foto)

Článek

Jak si ceníte z pohledu střelce čtvrté jarní výhry Dynama a prodloužení vítězné série?

Na tom, kdo skóruje, nezáleží. Do Ústí jsme si jeli pro tři body, které jsme si také odvezli. Stačil na to jediný gól.

Nebudete mít v Budějovicích pod dojmem postu lídra tabulky hlavy v oblacích?

Vůbec ne. Uvědomujeme si, že do konce sezony zbývá ještě deset kol. Dostali jsme se sice do komfortní situace, ale nesmíme ji promarnit. Chtěli jsme si vytvořit nějaký odstup na špici od ostatních celků, a jsme rádi, že to tak zatím vyšlo.

Co soudíte právě o sedmibodovém náskoku v čele druholigové tabulky? Napodobujete tak obrazně pražskou Slavii, která stejným způsobem dominuje v první lize.

O Slavii mi moc neříkejte (úsměv). Zůstaňme u naší soutěže. Soupeři se asi budou snažit, aby nás naháněli. Je to klišé, ale musíme se dívat především sami na sebe. A udělat maximum, aby nám náskok vydržel co nejdéle.

Takže jasným cílem je českobudějovický návrat do první ligy?

Chceme postoupit a potřebujeme vyhrávat vlastní zápasy. A jediné, co pro to můžeme udělat, je odvádět stoprocentní výkony podpořené výsledky.

Reklama

Související témata: