Hlavní obsah

Táborsko - Ústí 2:3Severočeši se dotáhli na třetí Hradec Králové

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Ústí nad Labem porazili v 26. kole druhé ligy 3:2 Táborsko a bodově se dotáhli na třetí Hradec Králové, který díky lepšímu skóre drží příčku znamenající účast v baráži. Votrokům se v případě výhry mohl přiblížit na rozdíl dvou bodů Varnsdorf, ale doma prohrál s Vlašimí 0:2 a zůstal sedmý.

Článek

Táborsko poprvé vedl nový trenér Karel Musil, který po prohře v Prostějově v minulém kole nahradil kvůli neuspokojivým výsledkům Petra Mikolandu. Spolu s ním skončili i ostatní členové realizačního týmu.

V 51. minutě šlo Táborsko zásluhou Musiola do vedení. Překvapivý stav však nevydržel dlouho a hosté v rozmezí 61. až 66. minuty obrátili skóre po trefách Procházky a Strady. Třetí gól přidal v 78. minutě opět Procházka. Ve třetí minutě nastavení stanovil konečný výsledek druhou trefou domácí Musiol.

Ústí nad Labem zvítězilo ve čtvrtém z posledních pěti duelů. Táborsko je na předposlední patnácté pozici a na Znojmo, které se nachází na první nesestupovém místě, ztrácí tři body.

Vlašim rozhodla o třech bodech v prvním poločase, v němž vstřelila obě branky, o něž se postarali Fotr a Fortelný. Varnsdorf vyhrál jediné z uplynulých šesti utkání. Vlašim se posunula na deváté místo.

Druhá fotbalová liga - 26. kolo :
Táborsko - Ústí nad Labem 2:3 (0:0)
Branky: 51. a 90.+3 Musiol - 61. a 78. Procházka, 66. Strada. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Vodrážka. ŽK: Pilík, Kučera - Bílek, Brak, Janso. Diváci: 680.
Táborsko: Šiman - Šandera, Březina, Navrátil (46. Klusák), Hasil - Kučera, Valenta (72. Gebert) - Čermák, Pilík (78. Vandas), Pfeifer - Musiol. Trenér: Musil.
Ústí: Tvrdoň - Janso, Brak, Pimpara, Krátký (58. Richter), Bílek - Miskovič (58. Procházka), Prošek, Strada, Valenta - Matějka (85. Šup). Trenér: Křeček.
Varnsdorf - Vlašim 0:2 (0:2)
Branky: 9. Fotr, 34. Fortelný. Rozhodčí: Machálek - Poživil, Váňa. ŽK: Rudzan - Fotr, Kučera. Diváci: 405.
Varnsdorf: Porcal - Zbrožek (83. Barac), Richter, Kouřil, Rudzan - Kodeš, Bláha - Dordič (78. Kim), Kocourek, Rudnytskyy - Ondráček (64. Schön). Trenér: Oulehla.
Vlašim: Řehák - Kadlec, Šabanov, Mizerák, Červak - Janda (84. Dao), Skopec, Kučera (66. Badocha), Plachý - Fotr, Fortelný (46. Pavlík). Trenéři: Bojev a Brabec.

Reklama

Související témata: