Hlavní obsah

Žižkov - Varnsdorf 3:0Pražané smetli Severočechy a jsou třetí

Fotbalisté Viktorie Žižkov si v šestém kole druhé ligy poradili 3:0 s Varnsdorfem a v tabulce jim patří třetí místo. O třetím vítězství pražského celku za sebou rozhodli Jaroslav Diviš, Augusto Batioja a Josef Bazal. Hostující Severočeši navíc od 42. minuty hráli bez vyloučeného záložníka Erika Micovčáka.

Článek

Žižkov měl od začátku zápas pod kontrolou a po půlhodině hry domácí díky zásahům Diviše s Batiojou vedli 2:0. V závěru poločasu přišel Varnsdorf o vyloučeného Micovčáka, který nejprve dostal žlutou kartu za faul a po protestech vzápětí i červenou.

Pražané početní výhodu využili v 60. minutě, kdy se prosadil Bazal. Žižkov tak potřetí za sebou udržel čisté konto a s dvanácti body je v tabulce třetí o skóre před Duklou. Za druhou Jihlavou zaostává o bod a za vedoucími Pardubicemi o dva. Varnsdorf je dvanáctý.

6. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Varnsdorf 3:0 (2:0)
Branky: 10. Diviš, 32. Batioja, 60. Bazal. Rozhodčí: Marek - Vlasjuk, Mojžíš. ŽK: Kocourek, Micovčák (oba Varnsdorf). ČK: 42. Micovčák. Diváci: 1328.
Žižkov: Švenger - Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak - Batioja (76. Petrlák), Súkenník - Urbanec (69. Cabaňa), Gil, Bazal - Diviš (67. Čapek). Trenér: Veselý.
Varnsdorf: Samoel - Finěk, Lehoczki, Kubista, Heppner - Ondráček, Kocourek - Schön (46. Bláha), Breda (89. Houser), Barac - Micovčák. Trenér: Oulehla.
Vlašim - Ústí nad Labem 0:1 (0:0)
Branka: 63. Bassey. Rozhodčí: Cieslar - Vaňkát, Ratajová. ŽK: Průcha, Breda (oba Vlašim). Diváci: 655.
Vlašim: Bačkovský - Breda, Broukal, Štochl, Pilík (79. Mil. Kadlec) - Janda, Průcha, Blecha, Svoboda - Dias (46. Plachý), Fotr (71. Diamé). Trenér: Hradecký.
Ústí: Tvrdoň - Strada, Brak, Písačka (75. Valenta), Peterka - Richter (82. Matějka), Miskovič (71. Prošek), Pimpara, Bílek - Krátký, Bassey. Trenér: Křeček.

Reklama

Související témata: