Hlavní obsah

První místo? Pro mladé hráče velké povzbuzení, říká pardubický trenér

Pardubice
Aktualizováno

Atraktivní šlágr nabídne druhá fotbalová liga po reprezentační přestávce. Vedoucí tým tabulky FK Pardubice totiž přivítá v sobotu 14. září svého pronásledovatele pražskou Duklu, která na druhé příčce ztrácí na lídra dva body. Málokdo asi čekal, že právě toto utkání osmého kola bude přímým soubojem o čelo tabulky. „Před sezonou jsme nebyli favority soutěže, a uvidíme, jak nám to dál půjde," říká jeden z pardubických trenérů Jiří Krejčí v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Jiří Krejčí

Článek

Po sedmi kolech mají Pardubice na kontě pět vítězství a dvě remízy. Co pro váš tým nynější úspěšné tažení znamená?

S trenérským kolegou na pardubické lavičce Jaroslavem Novotným si myslíme, že především pro mladé hráče to je velké povzbuzení. Hlavně z hlediska psychiky. Poznávají, že když budou poctivě pracovat, tak se jim to vrátí v podobě výsledků a umístění.

Pardubický celek před sezonou určitě nepatřil do okruhu adeptů na prvenství. Přesto jste nahoře.

Už jsme si za ta léta v soutěži zvykli, že se námi tolik nepočítá, ale pokaždé jsme se chtěli pohybovat co nejvýše. Uvidíme, jak nám to půjde v dalším průběhu soutěže. Museli jsme se v létě vypořádat s odchody Petráně do Karviné a Fouska do Zbrojovky Brno a přivedli jsme nové hráče. Hrajeme jinačí fotbal, ale snad je vidět, že jsme kádr vhodně doplnili.

Daří se vám i při zápasech venku. Který výsledek týmu nejvíc pomohl?

V pátém kole jsme zvítězili v Ústí nad Labem, kde Pardubice předtím pět let nevyhrály. Tenhle úspěch pak nabral ještě větší hodnotu poté, co Ústí po prohře s námi vyhrálo následně ve Vlašimi i ve Varnsdorfu. Předpokládali jsme, že se Ústečtí zvednou, a jsme rádi, že zápas s nimi máme za sebou, a navíc se třemi body.

Pardubice dosud získaly sedmnáct bodů, pražská Dukla patnáct, Žižkov a Jihlava mají po třinácti bodech, pátý Hradec Králové dvanáct. Jak se vám jeví druholigová soutěž?

Z celkového pohledu je vyrovnaná. Proto si aktuální bilance moc vážíme. Záleží nejen na dlouhodobé výkonnosti, ale i rozpoložení mužstev v průběhu sezony.

V sobotu hostíte pražskou Duklu, hodně sledovaným celkem je Zbrojovka Brno. Co o nich soudíte?

Oba zmíněné týmy budou hrát asi současně taky hodně vysoko. Zbrojovka Brno neměla dobrý vstup, ale myslím si, že po příchodu posil z poslední doby se postupně zapojí do boje o nejvyšší příčky.

Máte velkou motivaci být v tabulce před sousedním Hradcem Králové?

Rivalita tady samozřejmě je, ale já to tak neberu, protože jsem za Hradec hrál. Jsem nad věcí. Neříkám, že je naším cílem předstihnout výhradně Hradec Králové, ale chceme skončit co nejvýš.

Sportem číslo jedna je v Pardubicích dlouhá léta hokej. Jak vidíte v kontextu současných úspěchů postavení fotbalu ve městě?

Nejsme pod tlakem, pokud jde o konečné umístění. Myslím, že se teď rozhoduje o tom, jestli nám postaví stadion nebo ne, od toho se všechno odvíjí.

Reklama

Související témata: