Hlavní obsah

Fotbalová Zbrojovka mění trenéra. Místo Šustra povede brněnský tým kouč ze sousední Líšně

V posledních dvou druholigových zápasech s Hradcem Králové a v Chrudimi sice bodovali naplno, ale přesto se vedení brněnského klubu rozhodlo trochu nečekaně pro změnu na postu trenéra, o níž se spekulovalo po porážce v Jihlavě už před dvěma týdny. Pavla Šustra nahradí ve funkci hlavního kouče fotbalistů Zbrojovky Miloslav Machálek, který dosud vedl ve stejné soutěži nováčka z Líšně.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Zbrojovky Brno oslavují gól

Článek

„Postavení našeho mužstva na páté příčce druholigové tabulky neodpovídá ambicím klubu ani představám vedení města a fanoušků. Nedařilo se nám dosud zcela naplnit potenciál hráčského kádru. Jsme přesvědčeni, že tímto krokem se naše výkony kvalitativně zvednou a posuneme se blíž čelu tabulky," vysvětluje změnu sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Osmapadesátiletý Machálek dovedl Líšeň předloni z takřka beznadějné pozice k záchraně v MSFL. Poté obsadil s mužstvem z brněnského předměstí třetí místo a letos na jaře slavil s Líšní nečekaný postup do druhé ligy, v níž mužstvo patří na podzim k příjemným překvapením.

Fotbalistů Zbrojovky se ujme před úterním odpoledním tréninkem. Na její lavičku poprvé usedne ve čtvrtečním přípravném duelu s Olomoucí, jehož dějištěm bude od 19 h legendární stadion za Lužánkami. Machálkovými asistenty zůstanou Petr Maléř, Richard Dostálek a Martin Doležal, který má na starosti brankáře.

„Možnost pracovat v historicky nejslavnějším moravském klubu je pro mě velká výzva a mimořádná čest. Kádr Zbrojovky je kvalitní a solidně připravený. Přicházím tudíž s cílem navázat na práci dosavadního realizačního týmu a dále ji rozvinout," sdělil Machálek při podpisu smlouvy. Premiéra v roli hlavního trenéra ho čeká po reprezentační pauze 18. října v domácím utkání s Varnsdorfem.

Zbrojovka zároveň uzavřela s Líšní memorandum o oboustranně výhodné spolupráci v rámci brněnského fotbalu.

Reklama

Související témata: