Hlavní obsah

Žižkov mění majitele! Ambiciozní plány klubu vám vyrazí dech

Senzace. Slavný pražský klub FK Viktoria Žižkov nečekaně mění majitele. Zašlý lesk a slávu má momentálně šestému týmu druhé ligy zkusit vrátit rodilý Žižkovák Martin Louda, podnikatel v oblasti nemovitostí a IT. Útok na nejvyšší soutěž by měl přijít už v této sezoně, pokud plán nevyjde, tak bude Žižkov pomýšlet na posun výš v následující soutěžním ročníku. Klub plány odtajnil na úterní tiskové konferenci a podrobnosti zveřejnil na internetových stránkách.

Foto: FCVP/Ladislav Nussbauer

Plzeňský útočník Michael Krmenčík v přípravném duelu se Žižkovem.

Článek

"Chci Viktorce vrátit zašlý lesk a mám s ní dlouhodobé plány," neskrývá ambice nový majitel žižkovského klubu Martin Louda.

Žižkovskému kluby by se mělo každopádně dýchat lépe. Viktoria je plně oddlužena, všechny závazky jsou podle nového vedení uhrazeny. Do křesla předsedy představenstva usedl pan Milan Richter. "Dosavadní majitel Jiří Rýva zůstává členem představenstva a bude se podílet na vedení klubu," uvádí žižkovský klub na svých webových stránkách. Za sportovní stránku pak bude dál odpovědný sportovní manažer Michal Dyml.

Nový majitel se chce kromě smělých plánů s áčkem, které by se mělo v brzké době posunout do nejvyšší soutěže, zaměřit i na práci s mládeží. Ve výhledu je vybudování tréninkového centra. Ve spolupráci s vlastníkem se bude řešit také rekonstrukce stadionu. Nový majitel si stanovil jasný cíl, jímž je snaha zachovat stadion v Seifertově ulici.

"Základem je dobrá spolupráce a komunikace s radnicí a dalšími subjekty," stojí jako další úkol nových vlastníků ve zprávě na internetových stránkách klubu.

Reklama

Související témata: