Hlavní obsah

Fotbalové osobnosti přijdou Dukle gratulovat k šedesátinám

PRAHA

Šedesáté výročí založení oslaví v úterý 28. října fotbalová Dukla Praha. Samozřejmě v Praze Dejvicích na Julisce. A mezi oslavenci i gratulanty bude řada osobností. Není mnoho míst, kde se sejde tolik velkých hráčů naší minulosti.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Josef Masopust a Ivo Urban (vpravo) přijdou šedesátiny Dukly samozřejmě také slavit.

Článek

Slavnostní odpoledne začíná ve 14,30 h, na programu je autogramiáda a zápas Dukly z let osmdesátých a fotbalových internacionálů České republiky. V týmu reprezentantů nastoupí s kapitánskou páskou František Veselý, ale i bývalý kapitán reprezentace Jiří Němec, nebo Radek Bejbl, stříbrný z EURO 1996, který oslaví v dresu internacionálů premiéru.

Co scházelo, aby Dukla zmizela?

„Už jen fakt, že můžeme oslavit šedesáté výročí klubu, který se tak významně zapsal do historie naší i světové kopané, je velmi dobrou zprávou. Nechybělo mnoho a Dukla, která získala jedenáct titulů a její hráči se podíleli na úspěších reprezentace v šedesátých až osmdesátých letech, zmizela z mapy,“ připomíná generální ředitel fotbalové Dukly Petr Voženílek.

"Jsme rádi, že můžeme přivítat řadu osobností a některé převezmou i ocenění. Pánové jako Josef Masopust, Ivo Viktor, Ladislav Novák, Zdeněk Nehoda, Ladislav Vízek, Jan Fiala, Václav Samek, Ján Geleta nebo Petr Rada, abych jmenoval jen některé z řady pozvaných, si oslavu zaslouží.“

Pozvaný byl i Manchester

Vstup na akci je pro všechny zdarma. Připraveny jsou fotografie na autogramiádu, které se vedle osobností z let minulých zúčastní i opory současné Dukly. K dostání budou i suvenýry Dukly, včetně vlaječky vydané k 60. výročí.

„Jde o důstojnou oslavu, která zároveň v úterý vhodně doplní program akcí na Praze 6, kterému vévodí vojenská přehlídka na Evropské třídě. Věříme, že po jejím skončení se najdou zájemci o setkání s fotbalovými osobnostmi,“ připomíná Petr Voženílek a přidává jednu pikantnost: „Snažili jsme se dát oslavě i mezinárodní rozměr. Zvali jsme tým bývalých hráčů Manchesteru United a chtěli jsme připomenout, že se oba kluby dvakrát potkaly v evropských pohárech. Jednání nakonec ztroskotala na tom, že Angličané podle slov jejich sekretáře Kena Ramsdena nenašli ve svém nahuštěném kalendáři odpovídající termín. Plánují totiž na rok dopředu…“

Reklama