Hlavní obsah

Chrudim získala Afričana, trenérovi připomíná Tijaniho

Chrudim

Tak i Východočeši mají svého Afričana. Ahmed Fofana se stal novou posilou fotbalistů Chrudimi. Mladý stoper se již na podzim na východě Čech ukázal na měsíční zkoušku, i přes současnou situaci se klubu podařilo vše dopilovat tak, že v případě pokračování ročníku bude moci hráč z Pobřeží slonoviny nastoupit.

Foto: mfkchrudim.cz

Ahmed Fofana se stal novou posilou Chrudimi.

Článek

Získali zajímavou posilu. „Ahmed je urostlý stoper, ve kterém je velký potenciál. Trenér i vedení si ho chválilo. Usilovali jsme o něj a nyní jsou všechny formality vyřešeny," kvituje na facebooku šéf klubu Tomáš Linhart.

„Ahmed s námi trénoval již na podzim, pak mu byla vyřízena víza a přijel den před jarní generálkou. Vidíme v něm potenciál. Je ale důležité, aby se naučil trochu česky, umí jen francouzsky, a to kromě Jakuba Krčála u nás v kabině nikdo," popsal Afričana trenér Jaroslav Veselý.

Fofana podle něj předpoklady má, musí se adaptovat, aby zvýšil konkurenci na stoperu.

„Na trhu jsme neviděli nikoho, kdo by připadal v úvahu, jeho příjezd nám pomohl. Připomíná mi Tijaniho z Jihlavy, umí rozehrát, je důrazný, jak to ale u podobných hráčů bývá, je třeba vypilovat z hlediska taktické připravenosti," dodává Veselý.

Kdyby se Fofana vyvedl jako Tijani, v Chrudimi by byli nadšení. Jeho krajan se totiž před startem jara přesunul z Vysočiny na hostování s opcí do mistrovské Slavie.

Reklama

Související témata: