Hlavní obsah

Ocenění pro hráče a trenéra května získali pardubický Hlavatý a brněnský Machálek

Praha

Fotbalisté Pardubic ještě po pauze nenašli přemožitele a se ziskem rovných padesáti bodů nadále suverénně kralují tabulce Fortuna Národní ligy. K výbornému startu přispěl zejména jednadvacetiletý záložník Michal Hlavatý, jenž vsítil čtyři z celkových šesti květnových gólů východočeského celku a stal se vítězem ankety Hráč měsíce. Za postupovým cílem si jde pod vedením kouče Miloslava Machálka rovněž druhé Brno, které je po restartu soutěže zatím také neporaženo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Brna Miloslav Machálek.

Článek
Fotogalerie

Lídr soutěže vyhrál po restartu všechna čtyři utkání a opět se přiblížil vysněnému postupu mezi elitu. V květnu na tom měl lví zásluhu zejména Michal Hlavatý.

Jednadvacetiletý záložník nejprve jedinou brankou utkání rozhodl duel s Prostějovem. Pak Východočeši rozstříleli 5:0 Ústí nad Labem a opět to byl Hlavatý, kdo cestu za třemi body režíroval. Reprezentant do 21 let se pod výsledek podepsal hattrickem, který vsítil v rozmezí pouhých jedenácti minut. Navýšil své konto letošních zásahů už na sedm.

Ambice postoupit do nejvyšší soutěže má rovněž brněnská Zbrojovka, která má s účastí mezi elitou bohaté zkušenosti. Poté, co mužstvo převzal v říjnu do té doby trenér Líšně Miloslav Machálek, šel tým z moravské metropole výkonnostně nahoru.

Důležité body uhrála Zbrojovka rovněž po koronavirové pauze. Nejprve přivezli svěřenci osmapadesátiletého kouče tři body z Ústí nad Labem, následně ve šlágru 19. kola remizovali 0:0 s dalším adeptem na postup - pražskou Duklou. Brno se usadilo na druhé pozici a pomalu může po roce opět pomýšlet minimálně na baráž.

Reklama